Hilversumse College stelt Media Park-plan oververwachts uit

Het college van Hilversum heeft onverwachts haar plannen voor de toekomst van het Media Park teruggetrokken van de raadsagenda. Deze ontwikkeling volgt na recente gesprekken met Media Park Enterprise (MPE), het bedrijf van prins Bernhard dat eigenaar is van een aanzienlijk deel van de grond van het Media Park. Dat meldt dagblad De Gooi en Eemlander.

Het oorspronkelijke voorstel, de ‘startnotitie samenwerkingsagenda Media Park’, besproken in de raadscommissie ruimtelijke ordening en projecten, zocht naar een lange termijn strategie voor een innovatieve mediacampus. Dit plan is nu opgeschort door het college na een beslissende dialoog met MPE, die een ’tussenstap’ nodig acht voor een succesvolle samenwerking en ontwikkeling van het gebied.

De exacte inhoud van de gesprekken en de redenen voor de vertraging worden niet prijsgegeven,.

1 Comment

  1. Een hersenspinsel van mij:

    Hilversum is een bubbel. Daarom kon daar ongewenst gedrag gedijen en 1zijdige nieuwsberichten gedijen. Zoal Amerika vorige eeuw olie conglomeraten opsplitsen, zou de overheid in ieder geval Hilversum als media lokatie moeten opsplitsen. Meer diverse geluid. Misschien ook minder kans op ongewenst gedrag, kan eerder naarbuiten komen door kleinere en verschillende organisaties op diverse locaties in het land.
    Weet MEP en Hilversumse raad meer?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*