Hilversum wil met tunnel bereikbaarheid van Media Park verbeteren

Om de doorstroming van het verkeer in Hilversum te verbeteren, wil de gemeente onderzoeken of het mogelijk is een Noordoost-tunnel aan te leggen, vanaf de Larenseweg naar de Nieuwe Crailoseweg. Dat meldt dagblad Gooi en Eemlander vandaag.  

Deze tunnel zal onder andere de doorstroming van de Johannes Geradtsweg, alsmede de bereikbaarheid van het Mediapark verbeteren. Door de aanleg van een tunnel zal de natuur worden bespaard. 

De realisatie van dit project ligt op 28,3 miljoen euro. Medefinanciering vanuit andere overheden, zoals provincie en Rijk, en partijen zoals het Media Park is noodzakelijk om dit project mogelijk te maken. 

4 Comments

 1. Mocht het ooit doorgaan, tegen de tijd dat het wordt opgeleverd zit de hele omroep al in 020, laat maar zitten dus. Dat proces wordt kunstmatig getemperd door gemeente Hilversum uiteraard (en terecht vanuit de positie van de gemeente), maar is niet meer te stoppen. Alle Peter Erren fietsen van de ene locatie in 020 naar de andere, naar 035 hoeft voor hem en de zijnen niet meer. Het werkvolk zal definitief volgen.

 2. Ik ben in 1972 in Hilversum komen wonen.
  Hoeveel tunnel-plannen ik sinds toen wel niet voorbij heb zien komennis niet meer te tellen.
  Bijvoorbeeld een tunnel onder de grote spoorbomen, onder het spoor op Amersfoortseweg, in plaats van het viaduct op JH weg enz enz, en dan hebben we het nog niet eens over Hillen highway.
  Volgens sommige ambtenaren zijn tunnels de ultieme oplossing voor het verkeersprobleem.
  Zolang je heel Hilversum voorziet van allemaal eenrichtingsverkeer, los je met tunnels en highways niets op.
  Maar het is een goede afleidingsmanoeuvre want zolang er over dit soort onzinnige ideeën gepraat wordt is geen burgerlijk protest tegen de verkeersproblemen.

 3. Een totaal niet doordacht planologische verbetering voor Hsum. Planvisie om verkeer in Hsum te ontsluiten heeft meer visie nodig. Ik woon en werk al meer dan 40jaar in de omroepcity.
  Bereikbaarheid, doorstroming met alleen bestemmingsverkeer is haalbaar met tunnel onder Diependaalselaan en N-O tunnel en dan goede aansluiting met N201 om opstoppingen te voorkomen.Alleen een tunnel voor media park is half werk en heeft weinig effect voor de snelweg (Diependaalselaan) die als maar drukker wordt met veel fijnstof.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*