Hilversum wil breder viaduct tegen files richting Mediapark

[door Gooi en Eemlander]De gemeente Hilversum onderzoekt de mogelijkheid om op het viaduct bij het Mediapark meer ruimte voor het autoverkeer te scheppen. Dit meldt wethouder Arno Scheepers.

Gedacht wordt aan de bouw van een aparte fiets- en voetgangersbrug. Deze zou direct aan de noordkant van het viaduct moeten komen. „Op die manier maak je zoveel ruimte op het viaduct zelf vrij, dat er plek ontstaat voor een extra rijstrook voor verkeer dat naar het Mediapark wil”, legt VVD-wethouder Scheepers uit.

Een breder viaduct moet de bereikbaarheid van het Mediapark verbeteren, én Hilversum verlossen van een vast knelpunt op de Johannes Geradtsweg. De beroerde bereikbaarheid van het Mediapark is al jaren een groot probleem. Onlangs dook zelfs het idee om een weg over de hei aan te leggen – van rijksweg A1 naar het Mediapark – zelfs weer even op.

Knelpunt

Dagelijks knelpunt in de doorstroming van het verkeer in Hilversum is de Johannes Geradtsweg, waar verkeer naar rechts moet afslaan om bij het Mediapark te komen. Probleem is dat de voorsorteerstrook naar rechts pas onderaan het viaduct begint en daardoor vrij kort is. Resultaat: verkeer dat rechtsaf wil blokkeert de doorgang op de Hilversumse ring.

Volgens Scheepers gaan de gedachten in het Hilversumse raadhuis nu naar het verlengen van de strook voor het verkeer dat op de Johannes Geradtsweg rechtsaf naar het Mediapark wil. Dit kan alleen als er ruimte wordt geschapen op het spoorviaduct.

Scheepers benadrukt dat er absoluut nog geen concreet plan voor het viaduct is en dat er zeker nog geen besluit over is genomen.

1 Comment

  1. Het Mediapark is middels een loopbrug verbonden met Station Hilversum Mediapark. Je zou er voor kunnen kiezen om met de trein te gaan. Je komt andere mensen tegen, je kan van het uitzicht genieten door de ramen van de trein en ook het even wachten op het station hoeft op zich geen straf te zijn.

    Groeten van iemand die auto rijden ook leuk vind

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*