Hilversum sluit 100 jaar Mediastad af met festival

Op donderdag 7 februari vindt in Hilversum op De Stookplaats (Werf 35) De VerhalenParade plaats vanaf 17:00 – 21:00 uur. Met dit festival sluit Hilversum het 100-jarig jubileum als Mediastad feestelijk af.

Tijdens het festival zijn verhalen voor én door Hilversummers over de mediastad te zien, te beleven en te maken. Toegang is gratis en men kan naast het ervaren van de verhalen ook zelf meedoen aan activiteiten en genieten van livemuziek, een hapje en een drankje.

In het afgelopen jaar is er met inwoners en bezoekers van Hilversum teruggeblikt op het verleden en vooruitgekeken naar de toekomst van onze Mediastad. De mooie en persoonlijke verhalen die dit opleverden zijn vastgelegd. Tijdens De VerhalenParade kunnen bezoekers de in totaal 99 verzamelde verhalen komen bekijken. Een aantal verhalenvertellers is zelf aanwezig om hun verhaal toe te lichten. Er is een expositie met foto’s gemaakt door Hilversumse fotografen. En de bibliotheek verzamelde geschreven verhalen welke allemaal te lezen zijn die dag. Door met bezoekers De VerhalenParade te beleven maken we zo gezamenlijk het 100e verhaal waarmee we het jubileumjaar afsluiten.

Naast het ontdekken van de verhalen die al gemaakt zijn, is er nog veel meer te doen voor zowel volwassenen als kinderen. Volg een workshop Mediaverhalen schrijven of laat je eigen verhaal omschrijven tot een gedicht. Geniet van optredens van singer-songwriters of deel je eigen verhaal over de stad met het publiek in de ‘Piaggio’, een verhalen-tuktuk. Kinderen kunnen ook hun eigen verhalen delen en meedoen aan de The Star Show, een quiz over de nieuwe media.

100 jaar Mediastad
Op 27 februari 2018 was het precies 100 jaar geleden dat de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) in Hilversum werd gevestigd. Dat bleek het begin van een eeuw Nederlandse mediageschiedenis. Anno 2018 gaan 365 dagen per jaar 24/7 verhalen vanuit de Mediastad de hele wereld over. Dat vierden we afgelopen jaar op verschillende momenten samen met mediaprofessionals, Hilversummers en mediamakers. De verhalenparade op 7 februari vormt de afsluiting van het jubileumjaar 100 jaar Mediastad.  

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*