Hilversum Media Park staat te koop

Het Mediapark staat te koop. Dat bevestigen wethouder Wimar Jaeger en Thomas Loudon van Talpa Network. Het Mediapark wil het niet bevestigen, maar ontkent ook niet.

Tijdens een sessie over de toekomstvisieplannen van het Mediapark in het raadhuis vertelde een ambtenaar dat het bedrijventerrein te koop staat.

Wie interesse heeft moet goede contacten hebben, want hoe het verkoopproces precies werkt, is in nevelen gehuld. Er is openbaar weinig over te vinden dat het Mediapark te koop staat. Sterker nog: er is online niets wat wijst op het te koop staan van het mediawalhalla in Hilversum. Het bedrijventerrein met de vele studio’s staat namelijk niet op Funda, en zelfs niet op Funda in business, een site speciaal voor de verkoop van bedrijfspanden.

Volgens een makelaar uit Hilversum – die niet met naam in de krant genoemd wil worden – is dit echter heel normaal. Zulke grote bedrijfsterreinen worden niet in de etalage gezet. Er is geen groot tekoopbord in de tuin of een A4’tje voor de ruit van een makelaar. Zulke terreinen worden niet zichtbaar op de markt gebracht. Vaak nemen grote bedrijven een (internationale) makelaar in de hand die de portefeuille één op één aanbiedt bij geïnteresseerden. En dan is het wachten tot iemand wil investeren en toehapt. Over een verkoopwaarde wil de makelaar geen uitspraken doen, zelfs geen indicatie van de vraagprijs.

Over mogelijk geïnteresseerden is dan ook niets bekend. Wethouder Wimar Jaeger weet dat het park te koop staat, maar heeft daar geen betrokkenheid bij. Er is geen zeggenschap over wie de nieuwe eigenaar moet worden. En de gemeente heeft ook geen ’klikgesprek’, zoals bij de nieuwe directeur van Hilversum Marketing.

Thomas Loudon, Director CorporateCommunications van Talpa Network, bevestigt ook dat het bedrijventerrein op de markt is. „Wij weten dat het Mediapark te koop staat”, antwoordt hij op vragen. Talpa – toch een belangrijke speler – heeft hier verder geen rol in. Ze zijn ook niet van plan een bod uit te brengen: „Het kopen van het Mediapark past niet in de plannen van Talpa Network.” Daarnaast hebben ze ook geen contact met potentiële nieuwe eigenaren. Loudon laat desgevraagd weten dat het van eigenaar wisselen van het bedrijventerrein geen invloed heeft voor de plannen van Talpa in Hilversum.

Het Mediapark zegt zelf helemaal niets over de verkoop en de mogelijk geïnteresseerden. Office Manager Deborah Vastenburg geeft meermaals aan dat zij daar ’helaas geen mededelingen over doet’.

UPDATE: Bronnen melden aan Spreekbuis.nl dat het Mediapark al enkele jaren in de ‘stille verkoop’ staat.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*