Het Uur van de Wolf wint Prix Italia

Met Paolo Ventura, de verdwijnende man heeft regisseur Erik van Empel zondag de prestigieuze Prix Italia gewonnen. De documentaire, een coproductie van Het Uur van de Wolf (NTR) en Zuidenwind Filmproducties beleefde vorig jaar op het Nederlands Film Festival zijn première.

In de documentaire toont Erik van Empel hoe de bescheiden kunstenaar Paolo Ventura in een schuur bovenop een verlaten berg in Italië een tijdloze, melancholische wereld creëert. Met verf en karton en met wat er overblijft van een mensenleven roept de kunstenaar de sfeer van magie en isolement uit zijn jeugd op en geeft hij zichzelf en de gevonden spullen een nieuw leven.

Volgens de jury is de bekroonde documentaire “een onverwachte reis naar een tijdloze wereld. Het script, regie en de fotografie zijn in volledige harmonie met het universum van de kunstenaar. We worden meegezogen in het leven van een unieke illusionist en zijn magische wereld van beelden.”

Over Prix Italia
De Prix Italia is de oudste Europese mediaprijs, die jaarlijks door de Italiaanse publieke omroep RAI wordt uitgereikt aan de beste radio-, televisie- en internetprogramma’s. Dit jaar werd de Prix Italia voor de 68ste keer uitgereikt. Aan de competitie deden 90 publieke en commerciële omroepen mee, afkomstig uit vijf continenten. Aan de prijs is een geldbedrag van 17.000 euro verbonden.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*