Het Knopje brengt satire naar radiowereld

De radiowereld heeft sinds dit voorjaar met Het Knopje.nl haar eigen satirische nieuwssite, die de draak steekt met radiostations en haar dj’s. Spreekbuis.nl had een ludiek interview met de initiatiefnemers.

Het Knopje heeft zich binnen enkele maanden snel populair gemaakt bij vakgenoten in de media. De meest prangende vraag is daarom: Wie zijn jullie?
Wij zijn Dick, Arie, Hans en Chrisje en zijn werkzaam in de radiobranche. Hierdoor weten wij vaak alles van wat er speelt in de radiowereld. Zo hebben we ontdekt dat Ferry Maat een absoluut gehoor heeft. Wisten jullie dat al? Maar we waren ook de eersten die meldden dat Lex Harding doping heeft gebruikt. En we zijn nu een heftig verhaal op het spoor over de Insmeerbeer. Zie ons als Julian Assange, maar dan binnen de radiowereld. Ons doel is om alle geheimen uit de radiowereld openbaar te maken om zo de hele branche verder te helpen. Overigens werekn we alle vier in de radiobranche

In hoeverre hebben jullie de radiowereld al verder geholpen?
De VMBO-DJ’s van Qmusic hebben wij geholpen met de Zomerschool. zodat ze toch nog hun diploma kunnen behalen. Daar gaan ze in de toekomst heel blij mee zijn. En verder heeft Erik de Zwart ons platform gebruikt om te bekennen dat hij kleurenblind is. Dat heeft hem opgelucht. En door luisteraar Koos Doppen een plek te geven waar hij gehoord werd, heeft de radiowereld nu ingezien dat de nacht presentatoren van diverse zenders veel te goed zijn. En dat zijn slechts een paar voorbeelden van wat we bereikt hebben in korte tijd.

Hebben jullie al eens boze reacties ontvangen van dj’s die zichzelf te serieus nemen of ziet iedereen wel de lol ervan in?
We merken dat de meeste DJ’s het erg leuk vinden. En dat is ook ons doel: laten zien dat we gewoon moeten kunnen lachen om alle markante personen en situaties in de radiowereld. Er lopen teveel managers en presentatoren rond die zichzelf en de branche veel te serieus nemen. We merken wel dat er sommige DJ’s zijn die nooit reageren. Waarschijnlijk vinden ze het gewoon niet grappig. En dat mag natuurlijk altijd. Maar echt boze reacties zijn er nog niet geweest. Maar dat komt vast een keer.

Jullie lijken met jullie satirisch nieuws op bekende sites als De Speld, Nieuwspaal en De Gladiool. Waarom is er speciaal een site met radio-onderwerpen nodig?
Omdat de zaken die spelen in de radiowereld er om schreeuwen. En de personen ook trouwens. 🙂

Waarom hebben jullie de website eigenlijk ‘Het Knopje’ genoemd?
Dat is een subtiele verwijzing naar De Speld en die knopjes zijn herkenbaar voor luisteraars en Radio dj’s. Aan allebei de kanten worden knopjes gebruikt zodra het om radio gaat.

Is er nog spannend nieuws rondom Spreekbuis.nl dat we moeten weten?
We liggen overal in de bosjes en we kennen iedereen. Dus de kans is erg groot dat we binnenkort iets ontdekken over Spreekbuis. Willen jullie wel benadrukken dat Ferry Maat een absoluut gehoor heeft? We twijfelen of dat wel over is gekomen.

De initiatiefnemers geven aan dat gastbijdrages welkom zijn. Daarvoor kunnen mensen hun artikel mailen naar dickkooperster@gmail.com.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*