Het geheime dagboek van Hendrik Groen best bekeken serie onder 50+ ooit

Een week na de laatste uitzending van de populaire MAX-serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen is het tijd om de balans op te maken. Volgens cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO) keken er per aflevering gemiddeld 2.374.000 mensen naar de twaalfdelige serie. Het geheime dagboek van Hendrik Groen is daarmee de best bekeken Nederlandse serie sinds februari 2011. Onder vijftigplussers is Het geheime dagboek van Hendrik Groen zelfs de populairste Nederlandse serie ooit uitgezonden (gemiddeld 1.914.000).

Onder de MAX-doelgroep is Het geheime dagboek van Hendrik Groen de populairste Nederlandse (drama)serie ooit: gemiddeld keken 1.914.000 vijftigplussers naar de serie over de bewoners van een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord; genoeg voor een eerste plaats. De MAX-series Dokter Deen (2011/2012) en Moeder ik wil bij de Revue (2012/2013) staan als het gaat om kijkdichtheid onder kijkers van vijftig jaar en ouder respectievelijk op plaats 2 en 3 op de lijst van best bekeken Nederlandse dramaseries ooit.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen laat op de lijst van best bekeken Nederlandse series in de afgelopen tien jaar (6+) alleen ‘t Spaanse Schaep voor zich. De KRO-serie kon in seizoen 2010-2011 rekenen op een gemiddelde kijkdichtheid van 2.460.000. Nog altijd is Baantjer (RTL 4) de best bekeken Nederlandse serie allertijden, met een piek van gemiddeld 2.861.000 kijkers in seizoen 2003-2004.

Hoge waardering
Dat de serie, geregisseerd door Tim Oliehoek en met hoofdrollen van Kees Hulst, Olga Zuiderhoek en André van Duin, populair is blijkt ook uit het hoge waarderingscijfer. Het publiek beoordeelt de serie gemiddeld met een 8,2.

Over de serie
In een dagboek beschrijft Hendrik Groen zijn leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Hij mag dan wel oud zijn, hij is nog lang niet dood. Samen met enkele andere bewoners van het verzorgingshuis richt hij de rebellenclub Omanido op: oud maar niet dood. Want, waarom zou het leven alleen nog moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde?

Cast
O.a. Kees Hulst (Hendrik Groen), André van Duin (Evert), Olga Zuiderhoek (Eefje), Coby Timp (Grietje), Dries Smits (Edward), Rob van Meeberg (Graeme), Frits Lambrechts (meneer Hoogdalen), Ad van Kempen (Antoine), Rick Nicolet (Ria), Nhung Dam (Anja Appelboom), Anne Lamsvelt (Coby de Roos), Rosa Reuten (Directrice Stelwagen), Annemarie Prins, Nienke Sikkema (zusters Slothouwers) en Tina de Bruin (Tine).

Het scenario van Het geheime dagboek van Hendrik Groenis geschreven door Martin van Waardenberg. De regie is in handen van Tim Oliehoek.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen is een coproductie van BlazHoffski en Omroep MAX.

____________________________________

Bron: SKO, cijfers sinds 2002. Alle genoemde cijfers zijn inclusief 6 dagen uitgesteld kijken en zónder herhaalde uitzendingen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*