Het beste van North Sea Jazz bij de NTR

In het programma NTR presenteert North Sea Jazz heeft Andrew Makkinga (elke maandag tot en met donderdag te horen op NPO Soul & Jazz) elke week de beste concerten van het legendarische festival North Sea Jazz. Met de komende tijd concerten van Michiel Borstlap, Trombone Shorty, Diana Krall én een nog niet eerder uitgezonden concert van bluesheld Joe Bonamassa.

Elke donderdag om 23.35 uur op NPO Cultura.

In de komende uitzendingen:

Donderdag 20 april: Michiel Borstlap

Toppianist Michiel Borstlap en band (met o.a. Cyriel Directie op drums) spelen een spetterend concert op North Sea Jazz 2011. Borstlap is dan net vader geworden en voor dochter Blue speelt hij ook een speciaal voor haar gecomponeerd nummer. Onlangs verscheen van Michiel Borstlap de solo-cd Velvet, opgenomen in zijn thuistheater The Velvet Room. Daar geeft hij de komende tijd ook intieme concerten.

Donderdag 27 april : Joe Bonamassa

In deze aflevering ziet u een nog niet eerder uitgezonden concert van meestergitarist Joe Bonamassa, opgenomen tijdens de afgelopen editie van North Sea Jazz. Tijdens deze show bracht hij een ode aan collega-gitaristen Eric Clapton, Jeff Beck en Jimmy Page. Joe Bonamassa treedt op 29 april op in de Amsterdamse Ziggo Dome onder de welluidende titel Guitar Event Of The Year.

Donderdag 4 mei: Trombone Shorty

De Amerikaanse trombonist en trompettist Troy Andrews – beter bekend als Trombone Shorty – zette in 2012 samen met zijn band Orleans Avenue North Sea Jazz volledig op zijn kop. In deze aflevering ziet u nog eens de hoogtepunten van deze spectaculaire show. Eind april verschijnt het nieuwe album Parking Lot Symphony verschenen, het eerste van Trombone Shorty & Orleans Avenue op het prestigieuze Blue Note Records.

Donderdag 11 mei: Diana Krall

In deze aflevering treffen we een echte smooth jazz diva, niemand minder dan de Amerikaanse zangeres/pianiste Diana Krall, live op North Sea Jazz 2013. Begin mei verschijnt haar nieuwe album Turn Up The Quiet waarop ze terugkeert naar de standards, de nummers uit het zogenoemde American Songbook. In september zal Krall twee avonden optreden in Carré.

Bron foto: Frits van Swoll (www.myjazzmoments.nl)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*