Aether Live in Beeld en Geluid

Drie verhalen over de mediawereld van toen en nu. Tijdens deze talkshow duikt journalist Peter Schavemaker in de geschiedenis van 100 jaar Mediastad Hilversum, onderzoekt Grietje Hoogland het succes van The Passion en vertelt Jan Jaap Kassies over de pareltjes uit de unieke bladmuziekcollectie van de omroepen. Kwartaalblad Aether presenteert deze onderwerpen ditmaal niet alleen in het tijdschrift, maar ook live!

Journalist Peter Schavemaker schrijft o.a. voor de Gooi en Eemlander en Spreekbuis.nl en werkt aan zijn boek 100 Jaar Mediastad Hilversum. Tijdens de talkshow geeft hij een voorproefje geven van zijn boek en neemt hij ons in vogelvlucht mee door onze mediageschiedenis van de afgelopen 100 jaar.

Het televisiespektakel The Passion mag met duizenden bezoekers, ruim drie miljoen kijkers en navolging in de Verenigde Staten inmiddels een traditie én groot succes genoemd worden! Cultuurwetenschapper Grietje Hoogland probeert het grote succes van deze moderne vertelling van het leven van Jezus te verklaren. Wat spreekt mensen zo aan? Deze vraag wordt beantwoord door te kijken naar zowel de vormgeving van The Passion als de verzonden tweets tijdens het televisie-evenement.

Jan Jaap Kassies was (tot de sluiting in 2013) collectiespecialist bij de Omroepmuziekbibliotheek, waar een start is gemaakt met de digitalisering van de enorme collectie bladmuziek. Hier stuitte men op onverwachte pareltjes, zoals het uitvoeringsmateriaal van een onbekende musical van Toon Hermans uit 1952 dat onlangs werd ontdekt. Tijdens Aether Live vertelt Kassies over wat de bladmuziekcollectie van de omroep uniek maakt en over andere vondsten in de grootste collectie op dit gebied in ons land.

Beeld en Geluid op zondag: Talkshow – Aether Live | Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Aanmelden kan hier

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*