Henny Huisman in De Broadcast “Toen ik het meest populair was en alle prijzen won werd ik altijd door critici afgezeken”

In een nieuwe aflevering van de podcast ‘De Broadcast’ is TV Icoon Henny Huisman te gast. Henny maakte furore in de jaren ‘80 en ‘90 bij onder meer de KRO en werd later 1 van de sterren van RTL4. Hij maakte onder meer de Mini Playbackshow, Soundmixshow en de Surpriseshow. Henny praat uitgebreid met Podcasthosts Patrick en Peter over zijn rijke TV loopbaan. 

Joop van den Ende

Henny werd ontdekt door TV Producent Joop van Ende en zegt daarover in zijn biografie “Ik ben Joop van den Ende eeuwig dankbaar. Ik heb het leven dat ik heb geleid en nog steeds leid aan hem te danken. Henny licht dit verder toe in ‘De Broadcast’ en zegt ook “Joop is nu miljardair, wat ik hem van harte gun, want daar heeft hij hard voor gewerkt. Maar een jaar of 20 terug werd er nog beslag z’n huis gelegd”.

Manipulatie in de Soundmixshow

Er keken miljoenen mensen naar de shows van Henny. Hij was immens populair. Ook heeft Henny heeft met zijn programma’s aan de wieg gestaan van vele bekende artiesten. Onder meer Gerard, Marco Borsato en Glennis Grace zijn bekend geworden door ‘zijn’ Soundmixshow “Gerard Joling is een vriendje geworden, dat is een lieverd, dat is natuurlijk ook een onbehouwen boer en flapt er van alles uit. Met Marco (Borsato red.) heb ik het minst, want die is niet zo. Die is niet familiair echt”, aldus Henny in ‘De Broadcast’. Ook doet hij een boekje open over de publieksjury bij het programma, deze was toch iets minder belangrijk dan werd voorgehouden. Er werd zelfs wat gemanipuleerd in de begintijd van De Soundmixshow. Henny onthuld “Al die stemkastjes hadden allemaal een heel lang snoer en gingen uiteindelijk gewoon naar een emmer onder het podium”. Op de vraag of hij nog eens een seizoen zou willen presenteren zegt hij; “Nou misschien een keer een seizoen, maar het was mooi zo. Het was perfect, kijk mensen praten er nog steeds over”.

Teveel talentenjachten

Begin zero’s stopte, na 20 jaar, de programma’s van Henny bij RTL4 “Het werd me niet gewoon gezegd, ze zeiden in eerste instantie niets. Ik moest het via via vernemen. Ik heb toen zelf de directeur (Leo van der Goot red.) gebeld”, aldus Henny. Leo had, in een restaurant waar ze afspraken, een petje op met ‘Idols’, toen werd het Henny pijnlijk duidelijk. 

Pers

Henny is jarenlang onafgebroken op de televisie geweest. Toch was hij in de jaren ‘90 het meest populair en op z’n hoogtepunt van populariteit. Maar het was soms ook een gevecht met de pers zegt het TV Icoon in ‘De Broadcast’“Toen ik het meest populair was en alle prijzen won werd ik altijd door critici afgezeken”.

Promenade, Hlf8, Rob Kemps

Op de vraag of Henny zelf nog veel TV kijkt zegt hij “Ik vind Promenade geweldig. Diederik kan zo ongelooflijk goed een sukkel spelen”. Over de talkshow van Johnny zegt hij “Ik vind Johnny dat best leuk doen, want dat is best wel heel lastig”.Hij was te gast in de eerste aflevering van Hlf8 “je moet altijd in de eerste zitten, want dan heb je de meeste kijkers”, zegt Henny in de podcast. Henny zat ook in de eerste aflevering van The Wheel en ziet Rob Kemps wel als nieuw talent “Rob Kemps vind ik ook een hele leuke jongen. Hij heeft wel dat gemoedelijke. Hij is een jongen van de straat”, aldus Henny.

Gaat Henny Huisman nu rustig aan doen? Dat valt te bezien, hij gaat nu in een film spelen en zegt daarover lachend “de paar jaar die ik nog heb moet je nog maar wat gekke dingen doen denk ik”.

De aflevering met Henny Huisman staat vanaf vandaag online, is te beluisteren via de bekende podcast streamingdiensten of www.debroadcast.nl. In de volgende aflevering is Radio en TV Presentator Toine van Peperstraten te gast.

1 Comment

  1. Henny heeft het boek geschreven met zijn rente niet met zijn kapitaal . met andere woorden hij heeft een hoop weggelaten Ten gunste van Joop Want over hem ga je geen vuile was buiten hangen hoe het echt bij de soundmix shows ging , om maar te zwijgen over programma`s als wedden dat showmasters In sommige gevallen weet de buitenstaander meer dan de medewerkers in Aalsmeer zelf Joop had en heeft macht en die heeft hij goed weten te gebruiken! Van mag hij dat hoor, Vele in het vak zijn hem dank verschuldigd want zonder Joop, en ook John de Mol hadden we misschien minder bedrijvigheid gehad in het tv landschap Door hen is er een ware bloei ontstaan in Hilversum met mediabedrijven rond de studio`s en mediapark !

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*