Helft voormalig KRO-complex nog niet verhuurd

Bijna de helft van de appartementen op het voormalige ‘KRO-eiland’ in Hilversum is nog niet verhuurd. Toch zegt woordvoerder Erik van der Struijs van vastgoedbeheerder Synthus Achmea dat ‘de verhuur prima loopt met nog een half jaar te gaan tot de oplevering’.

Op het oud KRO-terrein tussen de Julianalaan, de Emmastraat en de Koningsstraat worden 85 appartementen opgetrokken in vier bouwblokken: De KROon (het oude monumentale hoofdgebouw), Amalia (het gebouw dat de gesloopte monumentale studio vervangt), Alexia en Ariane. De verhuur is begin juni van start gegaan. De twintig appartementen in gebouw Ariane zijn inmiddels allemaal verhuurd of mensen hebben er een optie op genomen. Van de 17 appartementen in gebouw Amalia zijn er acht nog niet verhuurd en in gebouw Alexia staan nog acht van de 22 appartementen te huur. In de KROon tot slot zijn nog 23 van de 26 appartementen te huur. De nog niet verhuurde onderkomens bevinden zich in alle prijsklassen op het complex: van 59 vierkante meter grote appartementen voor 790 euro per maand in gebouw De KROon tot het 166 vierkante meter grote penthouse à 2.250 euro per maand bovenop gebouw Amalia.

De meeste nog beschikbare onderkomens kosten tussen ruwweg 1.100 en 1.500 euro huur per maand. Dat in gebouwen Alexia en Amalia nog appartementen onverhuurd zijn, baart Synthus Achmea absoluut geen zorgen. Woordvoerder Van der Struijs: “Er is 75 tot 80 proces al wél verhuurd.” Zelfs zijn er geen zorgen nu in De KROon liefst 23 appartementen nog te huur staan. Van der Struijs: “Dat zijn zorgappartementen. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten mensen een zorgindicatie hebben (aan te vragen via Hilverzorg, red.), wat wil zeggen dat ze onmiddelijke zorg nodig hebben. We verwachten dan ook dat de belangstelling voor deze appartementen toeneemt naarmate het moment van oplevering dichterbij komt. De oplevering staat gepland voor eind dit jaar.” De ontwikkelaar van het voormalige omroepcomplex is Stebru uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Het geld voor het complex komt van BPL Pensioen, het pensioenfonds voor de agrarische sector (boeren en tuinders) en de groene sector (waaronder hoveniers). Namens BPL beheert Synthus Achmea Real Estate & Finance de vastgoedinvestering.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*