Heleen Rouw nieuwe Algemeen Directeur Cinekid

Vanaf 1 januari aanstaande komt Heleen Rouw, huidig Commercieel & Inhoudelijk Manager van Artis, Cinekid versterken als Algemeen Directeur.

Hedda Bruessing, Voorzitter Raad van Toezicht Cinekid: “Cinekid heeft de ambitie om alle kinderen in Nederland in aanraking te brengen met het rijkste aanbod aan kwalitatieve audiovisuele producties. Daarnaast speelt Cinekid een belangrijke internationale rol door hét industrie-evenement en netwerk gericht op kindermedia professionals te organiseren. Deze forse ambities vragen om een stevige leiding die deze met een warm hart voor kindermedia kan vormgeven. Met Heleen hebben we die directeur gevonden; Heleen heeft haar roots in de filmwereld, beschikt over een groot relevant netwerk en is uitstekend op de hoogte van de leefwereld van de doelgroep. Wij verheugen ons zeer op haar komst ”

Heleen Rouw: “Na een zeer inspirerende periode bij een van de mooiste merken van Nederland ga ik me heel graag inzetten om de ambities van Cinekid invulling te geven. Van speelfilms en series en animatiefilms tot vlogs, VR, AR, het aanbod is enorm, beweegt zich razendsnel en heeft een grote invloed op de ontwikkeling van kinderen. Cinekid is de organisatie die in deze overweldigende wereld een gidsfunctie vervult, niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de kindermedia professionals. Ik kijk er erg naar uit om met het Cinekid team en alle andere stakeholders aan de slag te gaan.”

Over Heleen Rouw
Heleen Rouw is een ervaren strategisch manager die in de film-, en mediawereld diverse verander trajecten begeleidde zoals de herpositionering van de fusie-omroep AVROTROS. Met haar oorsprong in de film, als marketing director bij onder andere filmdistributeur Warner Bros en associate producer bij The Discovery of Heaven, keert zij na 5 jaar ARTIS, waar zij Commercieel & Inhoudelijk Manager was, terug in de mediawereld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*