Voormalig TROS-presentator Hein van Nievelt overleden

Vandaag is bekend gemaakt dat voormalig TROS-presentator Hein van Nievelt zaterdag 5 november op 80-jarige leeftijd is overleden.

Hein van Nievelt ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een allrounder. Hij was omroeper, presentator, redacteur en regisseur. Na een aantal jaren bij de Wereldomroep als radiomaker, kwam Hein begin jaren ’70 naar de toen snel groeiende TROS. Ook hier ging hij aan de slag met programma’s bij radio, zoals TROS Aktua-Radio en TROS Sport, alsmede Toerja Toernee.

Joop Landré haalde hem vervolgens naar televisie omdat hij een representatieve omroeper in hem zag. Dat bleek een goed besluit, want met zijn karakteristieke stemgeluid en vlotte presentatie bouwde hij al snel bekendheid op. Na een aantal jaren werd hij door Wibo van de Linde uitgenodigd om het team van TROS Aktua-TV te komen versterken. Vanaf dat moment nam televisie hem geheel in beslag met reportages en presentaties. Hij stopte met zijn werk als omroeper.

Daarnaast ging hij nog andere programma’s presenteren. In TROS Sport kon hij een tijd lang onder andere ook zijn grote liefde voor de rallysport kwijt en in het consumentenprogramma Kieskeurig behandelde hij eveneens onderwerpen die met auto’s te maken hadden, zoals de Autotest en niet te vergeten de fameuze vaste rubriek Het wrak van de weg.

In een latere fase van zijn carrière bij de TROS werd hij redacteur bij 2-Vandaag en regisseur van het programma Spreekuur. Voeg daarbij dat Hein in een roerige periode van de TROS ook nog eens voorzitter was van de OR en er vormt zich het beeld van een man die veel voor de omroep heeft betekend.

3 Comments

  1. Dat is schrikken: Hein is er niet meer. Sweet memories aan alle autotests die ik als cameraman mocht draaien met Hein. Drie auto’s tegelijk en je mocht als crew ook mee beoordelen. De lunch was voor Hein erg belangrijk, niet alleen voor hem, maar vooral ook voor de crew. Je maakte zo’n item met z’n allen en dat was heerlijk werken tijdens mijn detachering bij de TROS.
    Wat een fantastische tijd en nogmaals wat een heerlijke, ontspannen kerel was Hein en wat hebben we gelachen. En die tijd was de TROS echt een familie waar je veel waardering kreeg voor je werk. Hein, ik neem een biertje en proost op je.
    Pim Hiddes Cameraman

  2. Het bericht van zijn overlijden kwam hard binnen. Mijn herinneringen met Hein zijn vele zowel bij de ontwikkeling als de uitvoering van ‘Het wrak van de weg’. Een item dat in de aanloop naar de APK een televisieseizoen zou duren, maar dat er vele jaren aan toegevoegd werden. Het format moest nog groeien, maar gezamenlijk kwamen we tot een goede oplossing, die miljoenen kijkers trok. Onze ‘beloning’ was de bronzen beer van Berlijn. Zijn enthousiasme werd niet beloond om de prijs in ontvangst te nemen, zijn teleurstelling galmt nog na. We hadden jarenlang een mooie tijd van hard werken met humor en creativiteit. Dank aan Hein en de bijdragen van onze medewerkers van de Verkeersschool van het Korps Rijkspolitie en zijn crew. We zullen Hein missen. De familie wens ik sterkte met dit verlies. Hij ruste in vrede.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*