Voormalig TROS-presentator Hein van Nievelt overleden

Vandaag is bekend gemaakt dat voormalig TROS-presentator Hein van Nievelt zaterdag 5 november op 80-jarige leeftijd is overleden.

Hein van Nievelt ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een allrounder. Hij was omroeper, presentator, redacteur en regisseur. Na een aantal jaren bij de Wereldomroep als radiomaker, kwam Hein begin jaren ’70 naar de toen snel groeiende TROS. Ook hier ging hij aan de slag met programma’s bij radio, zoals TROS Aktua-Radio en TROS Sport, alsmede Toerja Toernee.

Joop Landré haalde hem vervolgens naar televisie omdat hij een representatieve omroeper in hem zag. Dat bleek een goed besluit, want met zijn karakteristieke stemgeluid en vlotte presentatie bouwde hij al snel bekendheid op. Na een aantal jaren werd hij door Wibo van de Linde uitgenodigd om het team van TROS Aktua-TV te komen versterken. Vanaf dat moment nam televisie hem geheel in beslag met reportages en presentaties. Hij stopte met zijn werk als omroeper.

Daarnaast ging hij nog andere programma’s presenteren. In TROS Sport kon hij een tijd lang onder andere ook zijn grote liefde voor de rallysport kwijt en in het consumentenprogramma Kieskeurig behandelde hij eveneens onderwerpen die met auto’s te maken hadden, zoals de Autotest en niet te vergeten de fameuze vaste rubriek Het wrak van de weg.

In een latere fase van zijn carrière bij de TROS werd hij redacteur bij 2-Vandaag en regisseur van het programma Spreekuur. Voeg daarbij dat Hein in een roerige periode van de TROS ook nog eens voorzitter was van de OR en er vormt zich het beeld van een man die veel voor de omroep heeft betekend.

2 Comments

  1. Dat is schrikken: Hein is er niet meer. Sweet memories aan alle autotests die ik als cameraman mocht draaien met Hein. Drie auto’s tegelijk en je mocht als crew ook mee beoordelen. De lunch was voor Hein erg belangrijk, niet alleen voor hem, maar vooral ook voor de crew. Je maakte zo’n item met z’n allen en dat was heerlijk werken tijdens mijn detachering bij de TROS.
    Wat een fantastische tijd en nogmaals wat een heerlijke, ontspannen kerel was Hein en wat hebben we gelachen. En die tijd was de TROS echt een familie waar je veel waardering kreeg voor je werk. Hein, ik neem een biertje en proost op je.
    Pim Hiddes Cameraman

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*