Hans Schiffers: “Ik vroeg me af waar ik nog zou passen”

“Ik weet eigenlijk nog niet of ik Coldplay straks niet meer kan draaien in Arbeidsvitaminen op NPO Radio 5”, zegt Hans Schiffers in een radio interview met radiopresentator Peter Schavemaker tijdens de opname van de eerste aflevering van Spreekbuis Radio, bij New Business Radio. “Het is een kalm én een heel goed liedje die iedereen boven de 50 best wel wil horen.” Schiffers zegt dat het een kwestie van tijd is dat de luisteraars op NPO Radio 5 straks van Coldplay gaan houden. “Je kunt straks alle muziek verwachten, zoals uit de hele jaren zeventig.”

“Dat ik na 16 jaar Top 2000 een plek in de nachtshift kreeg aangeboden vond ik wel moeilijk”, zegt Hans Schiffers. “Maar het was ook heel logisch. Je verstand zegt dat je een keer plaats moet maken voor iemand anders. Maar het was ook een mokerslag. De overstap naar NPO Radio 5 nu voelt nu minder als een mokerslag.”

Streamer “Babyboomers zijn nu rijp op naar NPO Radio 5 te luisteren”

Op de vraag wanneer duidelijk werd dat Jurre Bosman (zendercoördinator NPO Radio 2) de plek van Hans Schiffers van 2 naar 5 verschoof zegt Hans Schiffers: “Het zou je niet verbazen dat het al heel lang speelt, omdat ik al eerder verkennende gesprekken heb gevoerd. En nadat ik op NPO Radio 2 naar het weekend was verhuisd kreeg ik ook een andere positie. “NPO Radio 2 is een DJ-zender geworden met een eigen sfeer.” Deze zender is hierna heel langzaam veranderd en voel je dat jouw rol verandert. Je denkt dan: er is nog een zender. Hierna ontstaat de gedachte dat die zender een keer een realiteit kan worden.” “Je vraagt je dan ook af, waar zou ik nog passen? Op NPO Radio 1 of is NPO Radio 5 een plek. NPO Radio 5 was toen nog een zender waar echt een heel oud publiek zat, dat mij nog niet zo aansprak. Later dacht ik dat dit ook wel nieuwe kansen zou bieden om de zender een nieuwe richting op te helpen.” “Ik vind dat mensen die nu nog niet naar NPO Radio 5 luisteren er nu rijp voor zijn. Dan denk ik vooral aan de babyboomers.”

Beluister hier het interview uit de Spreekbuis Radio-uitzending:
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*