Van den Brink stopt als directeur Mediafonds

Met ingang van 1 januari 2015 treedt Hans Maarten van den Brink terug als directeur van het Mediafonds. Hij vertrekt echter niet, maar gaat zich binnen het fonds bezig houden met een aantal bijzondere projecten.

De functiewisseling hangt samen met de door het kabinet aangekondigde opheffing van het fonds per 1 januari 2017. “Als de opheffing inderdaad doorgaat, kan en wil het fonds graag zoveel mogelijk activiteiten overdragen. Uiteindelijk is immers niet onze organisatie maar vooral onze missie van belang. Voor wat er nu moet gebeuren, ben ik niet de juiste man”, stelt Van den Brink. “Ik wil mij de komende twee jaar, op projectbasis, meer op de inhoud richten. Het zijn de vele met onze steun gerealiseerde producties, en het kritische gesprek daarover, die mijn werk de afgelopen jaren enorm de moeite waard hebben gemaakt.”

Van den Brink was vanaf 2006 directeur van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties. In die periode kreeg het fonds een nieuwe naam, een nieuwe behuizing en werd een groot aantal samenwerkingsprojecten en –regelingen opgezet, waardoor hechtere verbindingen ontstonden tussen de omroep en het kunstenveld. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*