Arie Boomsma zei ‘nee’ tegen politiek

In een interview met het AD vertelt Arie Boomsma dat hij gevraagd is voor de politiek, maar dat het niets voor hem is. “Televisie zie ik als een goed middel om iets te bereiken,” aldus Boomsma. “Ik wil iets laten zien waarna het aan de kijker is daar iets van te vinden.”

De aanleiding voor het interview is Boomsma’s nieuwe programma De Roze Wildernis, waarin homoseksuele jongens met hun vaders ontberingen doorstaan om nader tot elkaar te komen. “Ik denk oprecht dat ik met zo’n programma iets ga bereiken. Het is de romanticus en idealist in mij.” 

Hoewel hij geen politicus is, heeft hij inmiddels wel een eigen portefeuille: programma’s met emancipatie van homoseksuele jongeren als thema. Boomsma organiseerde tijdens zijn studietijd in de VS geregeld debatten. “En bij dit onderwerp ging het er zo fel aan toe dat ik schrok. Dat is lang blijven hangen.”

“Er zijn genoeg mensen die zeggen: ‘Jij altijd met je belangrijke thema’s!’ Natuurlijk doet me dat iets. Maar tegelijk komt er een sterke drang in me los. Wat nou moraalridder! Dit is mijn taak als optimist. Cynisme is er al voldoende.” – Arie Boomsma

Het hele interview met Arie Boomsma is te lezen in het AD

Foto: KRO, Hermien Lam

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*