Hans Laroes heeft IND-uitzending niet uitgesteld

Het NRC Handelsblad meldde zaterdag dat NPO de documentaire over afdeling 1F van de IND (de afdeling die asielzoekers checkt op oorlogsmisdaden) wellicht onder de pet wil houden totdat de verkiezingen over zijn. Hans Laroes (Hoofdredacteur KRO-NCRV) weerspreekt deze aantijgingen. Laroes: ‘Niets van waar’, ‘Ik heb een goeie neus en hier stinkt nix’. Hans Laroes bestelde de documentaire en keurde deze goed om uit te zenden.

Volgens Laroes is het programma nog niet uitgezonden, aangezien er nog een plek gevonden moet worden, waar de uitzending op voldoende kijkers kan rekenen.

Laroes: ‘De documentaire is klaar, onze documentaire-afdeling en ik vonden en vinden hem interessant. Wij hebben gezegd: ‘De docu verdient prime time’. Volgens de hoofdredacteur bepaalt de NPO uiteindelijk de programmering.

‘Omroepen programmeren niet, en ik dus ook niet. Dat is aan anderen, en die zoeken ruimte in het schema. Ik heb werkelijk niets gehoord over wat voor andere dan programmatische argumenten dan ook –ik heb een goeie neus en hier stinkt nix.’, aldus Laroes.

Bron: TPO/ Villa Media

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*