Hans Hogendoorn vertrekt bij NPO Radio 1

Hans Hogendoorn (74), die al 45 jaar ‘de stem’ van NPO Radio 1 was, wordt vervangen door twee nieuwe zenderstemmen: Sander Guis en Wendy Duivenvoorde.

Hogendoorn blijft nog wel de stem van het populaire NPO-radioprogramma Met het Oog op Morgen.  Hogendoorn werd in 1973 door Willem van Kooten ontdekt en naar Radio Noordzee gehaald. Hier sprak hij jingles in. Hogendoorn begon in 1976 met Met het Oog op Morgen bij de publieke omroep. Snel daarna werd hij de vaste zenderstem van NPO Radio 1.

2 Comments

  1. Radio carrière zoals ’n radio carrière móet zijn. Helemaal onderaan beginnen met ’n grote inzet, visie , weten hoe radio moet klinken en eindigen aan de top. Zoals Hans ’n uitzending “smoel” kon geven was er geen een, en zo zal er ook nimmer een komen. De radio-armoe is in aantocht en krijgt steeds meer vaste grond onder de voeten. Radio Tour de France was Hans z’n troetelkind en hij zorgde voor de jingles , begeleide het intro-inzingen van mogelijke hits en zorgde met zijn opmerkelijk herkenbare stem dat iedere jingle stónd ! Hulde Hans , met ’n hele diepe buiging en blijvend applaus !!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*