Hans Hogendoorn: ‘Als vormgever wil je slijtage voor zijn’

Vandaag werd bekend dat de bekendste stem van Nederland met pensioen gaat. Aan journalist Peter Schavemaker heeft Hans Hogendoorn een reactie gegeven.

Is je stem bij NPO Radio 1 met pensioen gestuurd?
Je leest het goed. Ach ooit kan je het verwachten. Er is nu ruimte voor wat anders, wie weet. Er komen veel reacties op de aankondiging van de NPO, op Radio 1 vanaf januari voor de audiovormgeving andere stemmen in te zetten.

Ik wil het graag houden bij één korte uitleg. Sinds 2007 heeft Radio1/NPO intensief mijn stem en die van Eva Zeijlstra ingezet bij de algemene vormgeving, aankondigingen en promo’s. Als vormgever wil je ‘’slijtage’’ voor zijn, het moet de aandacht blijven trekken. Dat geldt net zo bij media als kranten en tijdschriften, als bij de radio met jingles en tunes.

Veranderingen op dit gebied zijn voor luisteraars weleens moeilijk aan te nemen. Vernieuwing is gezond, ook voor het onderwerp, ‘de stem’ zelf dus. Het begrip ’eindig’ loert altijd, dat is te verwachten. De reacties op het besluit doen mij inderdaad wel iets, maar zo werkt het nu eenmaal. Het was een mooie en interessante tijd, ik zie er met plezier op terug. Bedankt, zowel werkgever als luisteraar. Overigens begon mijn medewerking bijna 4 decennia geleden bij de NOS voor Langs de Lijn en Met het oog op Morgen. Die samenwerking wordt onveranderd voortgezet.

2 Comments

  1. Bij ’t Oog werkten ( vooral vroeger) louter topkrachten en onder de presentatoren alleen maar de beste van de besten !!! Zo ook Wim Bosboom die wekelijks de donderdagavond bezette !! Toen Wim het CAO-boegbeeld de VARA verruilde voor het lucratieve, beter betalende TROS-bastion was de aankondiging van Hans : “Buiten is het 30 graden en binnen IS Wim Bosboom” . Wat ’n verbaal hoogtepunt, zo uit de losse pols. Kom daar nu nog maar eens om . Hans was ’n fijne collega, ’n artistieke duizendpoot , ’n fijn mens zal hij altijd blijven !

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*