Haags ‘polarisatie programma’ tijdens Dutch Media Week 2021 bij Beeld en Geluid Den Haag

Den Haag, 22 juli 2021 – Welke rol spelen media in ons dagelijks leven en hoe gaan wij daar als mens bewust mee om? Deze vragen staan centraal tijdens Dutch Media Week in oktober. Het programma in Den Haag draait om de rol van media in een polariserende maatschappij. Helpen traditionele media door alle stemmen in een debat te laten horen of werkt dat juist averechts? Hierover zijn op speelse en inhoudelijke wijze verschillende activiteiten georganiseerd met lokale partners zoals PIP, ANP en Nieuwspoort. Het programma met debatten, een outdoor fototentoonstelling en workshops start op 30 september en duurt tot 10 oktober. Informatie en gratis kaarten voor zijn beschikbaar via de website denhaag.beeldengeluid.nl.

Programma
Het programma is (afhankelijk van de dan geldende maatregelen) deels live en deels online te volgen. Op 30 september wordt het Haagse programma geopend door een gesprek met parlementaire fotografen Bart Maat en Freek van den Bergh. In het gesprek wordt de invloed van hun foto’s op de politiek en op de algemene beeldvorming besproken. Ook de verantwoordelijkheid van journalisten komt aan bod. Zo zal Bart Maat vertellen over de reacties en gevolgen van de (door hem gemaakte) foto van de aantekeningen van verkenner en minister Ollongren. Daarnaast organiseert Beeld en Geluid Den Haag tijdens Dutch Media Week een filmprogramma, een “Polarisatie Parade”, diverse workshops voor het onderwijs, een talkshow over het onderwerp 70 jaar televisiejournalistiek en een outdoor fototentoonstelling. 

Samenwerking
Dutch Media Week Den Haag werkt nauw samen met PIP Den Haag, die dit jaar voor het eerst “ZEND: The Hague Media Festival” organiseert. Zo wordt er gezamenlijk een programma voor studenten van de KABK gerealiseerd. Filmhuis Den Haag, ANP en Nieuwspoort zijn andere partners van het festival.

2 Comments

    • Maar het is wel waar, want waarom is men aan het snijden gegaan in een programma als opsporing verzocht?
      Juist te veel dader in beeld van allochtone afkomst, en te weinig van autochtone afkomst!
      En dat is bij het erg linkse Npo, ( die de blm beweging propagandeerd ) schoppen tegen het zere been, om dat het indruist van de door hun ingeslagen weg, het positief propaganderen van de multiculturele samenleving ( wat mislukt is ) .

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*