GVIDI en JOYNE bundelen krachten op de Nederlandse satelliet

JOYNE, de nieuwe Nederlandse provider voor digitale radio en televisie via de satelliet, heeft vandaag een contract getekend met GVIDI voor de levering van alle radio en tv-metadata. GVIDI gaat de metadata van alle tv en radiozenders verzorgen voor de klanten van JOYNE. De metadata van deze zenders zal verder worden verrijkt met andere onlinebronnen gedurende de dag, zodat de JOYNE klant altijd over de meest volledige en accurate informatie beschikt.

Focus op bandbreedte
“Bandbreedte op de satelliet is duur. Speciaal voor dit project hebben wij ons dan ook op de technische bandbreedte van de metadata gefocust”, zegt Tijn Smithuis, Managing Director bij GVIDI. “Wij stonden voor de uitdaging, dat wij de klanten van JOYNE een hoogwaardige EPG willen bieden, inclusief veel updates ten aanzien van gasten en onderwerpen bij live programma’s, zonder dat dit ten koste gaat van veel extra bandbreedte. Door slimme afspraken te maken met de verschillende technische partners in dit project, is het ons gelukt om de bandbreedte in deze tot een minimum te beperken, zonder in te leveren op de kwaliteit van ons product.”

Kwaliteit staat voorop
“Bij JOYNE staat kwaliteit voorop,” zegt Rolf Edens, CTO van JOYNE. “JOYNE gaat zich onderscheiden op het gebied van beeldkwaliteit, een groot bereik binnen Europa en flexibiliteit. De betere beeldkwaliteit komt doordat JOYNE via Eutelsat als satellietpartner gebruik gaat maken van de nieuwste satellietpositie op 9 graden oost. Daarnaast biedt deze positie een heel groot bereik waardoor men Nederlandse zenders van hoog in het noorden van Scandinavië tot Noord-Afrika kan ontvangen op een 65cm schotel. Door verder flexibele abonnementen aan te bieden kan JOYNE nog meer inspelen op de behoefte van TV kijken. In dit verlengstuk van kwaliteitseisen kiest JOYNE voor GVIDI vanwege haar unieke eigenschappen en informatievoorziening van EPG.

Over JOYNE
JOYNE is de nieuwe Nederlandse provider voor digitale radio en televisie via de satelliet. JOYNE staat voor samen en plezier hebben en datgene willen wij door vertalen naar de eindgebruiker en ook naar onze partners. JOYNE is Gewoon Doen!

Binnenkort lanceren wij een compleet en betaalbaar radio en televisiepakket voor recreanten, thuis of een tweede huis in West-Europa. Wil je op de hoogte blijven en als eerste profiteren? JOYNE ons en wij helpen je graag!

Over GVIDI
GVIDI is een bedrijf met één simpel doel: het ten volle benutten van het potentieel van een gepersonaliseerde kijkervaring door het verrijken van metadata en het leggen van multimediaverbindingen voor live-lineaire TV, VOD en Over-The-Top TV diensten. GVIDI werkt daarom samen met de omroepen, filmdatabases, tv-providers, studio’s en content-eigenaren. Door deze uitgebreide samenwerkingsverbanden, biedt GVIDI verrijkte metadata voor landen en gebieden over de hele wereld. Momenteel bedient GVIDI meer dan 25 miljoen eindgebruikers. Ontdek meer over GVIDI op www.GVIDI.tv

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*