Gunay Uslu wordt staatssecretaris Cultuur en Media


Cultuurhistoricus Gunay Uslu (49) wordt namens D66 staatssecretaris van Cultuur en Media. Dat is zondag door D66 bekendgemaakt.

Gunay Uslu is cultuurhistoricus en was als onderzoeker verbonden aan het Allard Pierson, Universiteit van Amsterdam. Haar expertise ligt in de geschiedenis van de Europese cultuur, erfgoedstudies, museumstudies en cultuurbeleid, management en organisatie. Ze was sinds 2019 een gewaardeerd en betrokken lid van de Raad van Toezicht van Eye Filmmuseum. Uslu was ook lid van de adviesraad van Vereniging Rembrandt, Allard Pierson, het Mauritshuis, leerstoel Verdraagzaamheid aan de Universiteit Leiden, bestuurslid van het NIOD fonds en voorzitter van Corendon Foundation.

Uslu krijgt als staatssecretaris de mediaportefeuille die eerder viel onder de minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. Arie Slob bekleedde die ministerspost sinds 2017 in het vorige kabinet-Rutte. In Rutte-IV is het staatssecretariaat van Cultuur en Media onder het ministerie OCW heropgericht en wordt de titel van de minister Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media ingekort tot minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs.


6 Comments

  • Een goede en mooie start wens ik U.
   Tip:
   Het blijkt op TV zenders mode te zijn om te harde compressie muziek als (zeer hinderlijk ) ” achtergrond” mee te sturen. Wat een herrie om tekst en uitleg goed te kunnen verstaan.
   Misschien kunt u hierin veel betekenen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*