Gudo Tienhooven stopt als mediaverslaggever

Gudo Tienhooven volgt Ab Zagt op als filmverslaggever bij het AD. Collega Dennis Jansen neemt de media-taken van Gudo Tienhooven over.

Gudo Tienhooven start per 1 januari als filmverslaggever van het AD en de regiotitels van DPG Media. Tienhooven volgt daarmee Ab Zagt op die begin 2021 na een dienstverband van 45 jaar met welverdiend pensioen gaat.

Zagt sprak de afgelopen decennia met vrijwel alle legendarische sterren uit de filmwereld, nationaal en internationaal; van Rutger Hauer tot Clint Eastwood, van Abbey Hoes tot Jennifer Lawrence. De AD-filmverslaggever schreef nog vóór haar internationale doorbraak een succesvol boek over Hollands glorie Carice van Houten. Hij bezocht menig filmset waarbij hij soms letterlijk tussen de scheurende auto’s uit een James Bond-film stond en recenseerde bovendien ontelbare films. Zagt zal ook na zijn pensioen bijdragen blijft leveren aan het AD en de regiotitels. 

Voor zijn opvolger Tienhooven is film bepaald geen nieuw terrein. Reeds 13 jaar maakt hij samen met co-host John de Jong de podcast Movieinsiders. Het wekelijkse programma is een begrip onder filmliefhebbers en bovendien een van de langstlopende podcasts van Nederland. Movieinsiders krijgt per januari een plek onder de vlag van DPG Media. Tienhooven en De Jong trappen in de eerste week van  2021 af met de ‘beste films van het jaar’ in audio en in tekst. 

Als filmverslaggever gaat er voor Tienhooven, tot dan toe mediaverslaggever, een lang gekoesterde wens in vervulling. Hij zal de filmverslaglegging een nieuw decennium inleiden: multimediaal verslag doen van het laatste nieuws uit de filmwereld, interviews met de sterren van het grote doek en het mobiele scherm, filmfestivals bezoeken, en het publiek een inkijkje geven in de wereld achter de glitter en glamour.

2 Comments

  1. Om 23.48 uur wil ik even zeggen dat ik “ lekker” gelachen heb om de schrijfstijl- en inhoud van Gudo Tienhooven; het stukje over Idris Elba in zijn nieuwste film. Naast wijlen Peter van Straaten met zijn teksten en tekeningen in het piep-boekje “ Lachen met bril”, en meerdere vertalingen van uitdrukkingen – positief bedoeld – op BBC-First – van detectives , alsmede de acteerprestaties , vond ik het weliswaar niet zo lange recensiestukje een genot om te lezen. Merci , Monsieur Tienhooven , staat u mij de vrije vertaling van “ Blij, man!” toe , in afwachting van meer leesvoeder van u , verblijf ik, nu in bed, welterusten 💫

1 Trackback / Pingback

  1. Patrick Kicken: Slaat NPO radiobaas Jurre Bosman de plank faliekant mis? - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*