Grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport

Er is sprake van in ieder geval één geval van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Dat meldt de vertrouwenspersoon die een inventarisatie maakt van de vermeende misstanden bij de sportredactie van de NOS. Het zou gaan om ongewenste seksueel getinte opmerkingen. Dat blijkt uit documenten in het bezit van de Gooi en Eemlander-redactie.

De vertrouwenspersoon die de inventarisatie bij NOS Sport doet, nog niet inhoudelijk reageren, aangezien het rapport nog niet gereed is.

10 Comments

 1. De term grensoverschrijdend gedrag mag van mij direct de prullenbak in. Benoem het gewoon bij de naam. Valt een onschuldige opmerking, een verkrachting, een seksslaaf en een fluitende bouwvakker allemaal in dezelfde categorie ofzo? Mensen die een kleine uitglijder maken komen door deze term komen op één hoop met verkrachters en mensen die bewust intimideren.

  • Die term is gewoon een deugterm wat te pas en te onpas gebruikt dan wel misbruikt wordt. Lekker alles in een hokje gooien, zijn we goed in hier.

   • Stop met het overnemen van conservatieve termen als ‘deugen’ en ‘hokjes’. Je laat je voor het karretje spannen van diegenen die het goed voor elkaar hebben in Nederland en het het liefste houden zoals het is. Met alle economische en sociale gevolgen van dien.

 2. Dat van Mart Smeets met Ria Visser is algemeen bekend, verder hoop ik dat de commissie ook kijkt naar het reilen en zeilen van voormalige chef van de NOS sportredactie Kees Jansma, wiens woede uitbarstingen bekend zijn, als iets hem niet beviel.

 3. Waarom moet dit soort informatie bekend worden voor mensen buiten de organisaties waar dit plaatsvindt? Iedereen met een mening en zonder kennis van zaken gaat zich hier tegenaan bemoeien. Straks gaan er weer kamervragen gesteld worden, omdat andere zaken minder belangrijk zijn.
  Gewoon binnen de organisatie onderzoeken, bespreken en oplossen.

  • Probleem is dat veel organisaties het niet oppakken en oplossen zodat dit soort cultuur blijft bestaan. Idealiter komt dit niet naar buiten maar kennelijk heeft de NOS sport redactie dit allemaal laten gebeuren en niets opgelost.

   • Er staat toch: ‘Dat meldt de vertrouwenspersoon die een inventarisatie maakt van de vermeende misstanden bij de sportredactie van de NOS.’
    Dan wordt het toch opgepakt en hoef je het toch niet openbaar te maken?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*