Govert van Brakel kritisch over NOS-persverklaring

Voormalig NOS-presentator is kritisch op hoe NOS met de situatie rondom Studio Sport omgaat. Volgens hem had NOS-baas Gerard Timmer zelf in het 8 uur journaal zijn kritische vragen moeten beantwoorden.

Van Brakel meldt op zijn Facebook-pagina: “Het 8 UUR Journaal, vlaggeschip van de nieuwsvloer, brengt vanavond in de opening het grote nieuws uit eigen huis dat de hoofdredactie van Studio Sport met onmiddellijke ingang vertrekt. De verslaggever van dienst wordt in de rol geperst van voorlezer van een persverklaring. Zo doen ze dat in Noordkorea meneer Timmer. Als directeur van de organisatie had u daar moeten staan. Om vragen te beantwoorden. Dat is namelijk wat u dag in dag uit van al uw journalisten verwacht als het om het brengen van nieuws gaat. Dat ze de verantwoordelijken opvoeren om tekst en uitleg te geven.”

2 Comments

  1. De Heer Timmer incasseert graag,,,,euro’s bedoel ik . Na het wegkijken bij de VARA en het weten van datgene waar nu de kranten en monden vol van zijn , komt deze ex-manager van Bart Boos de Graaf, tot de door Govert zó treffend omschreven actie. Wat ’n wegkijker is deze zakkenvuller !!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*