Govert van Brakel krijgt lintje

Tijdens de jaarlijkse Lintjesregen is radiopresentator Govert van Brakel benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding vanochtend uitgereikt door Burgemeester Van Bekkum van Smallingerland.

In de loop der jaren drukte Govert een grote stempel op het vakgebied radio, was hij een inspiratiebron voor velen en was hij de ‘anchorman’ bij grote landelijke evenementen zoals Nationale Dodenherdenkingen en gebeurtenissen rondom het Koninklijk huis. Hij was actief bij grote nieuwsgebeurtenissen en hij werd betrokken bij speciale uitzendingen van grote (inter)nationale evenementen.

Govert van Brakel treedt regelmatig op als mentor van collega’s, zoals bij vrijwilligers van Ziekenomroep De Golfbreker. Vanaf 2010 is hij redacteur van het magazine van VGOmedia. Hij was gastdocent van de Universiteit Amsterdam; hij verzorgde hoorcolleges communicatie-ethiek voor studenten communicatiewetenschappen. Hij was vrijwilliger bij De Bibliotheek Eemland in Amersfoort en actief bij de oprichting van de leesclub Makkelijk Lezen voor laaggeletterden. Hij is vanaf 2013 ondersteuner en adviseur van de Lutherse Kerk De Amersfoortse Zwaan. 

Govert van Brakel presenteert elke zondag bij MAX vanaf 12.00 uur De Perstribune op NPO Radio 1. Hij werd afgelopen zondag ook al verrast met een jubileumuitzending op NPO Radio 1. Van Brakel is veertig jaar werkzaam bij de publieke omroep.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*