Google ziet AI-tool ChatGPT als grote bedreiging

Google ziet ChatGPT van OpenAI als een bedreiging voor de voor haar zoekmachine. Het Amerikaanse techbedrijf heeft het intern over ‘Code Rood’.

ChatGPT is een geavanceerde chatbot die kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om echte gesprekken met gebruikers te voeren. Gebruikers kunnen ChatGPT ook vragen om tekst te genereren.

The New York Times meldt dat Google-CEO Sundar Pichai ChatGPT als een bedreiging voor Google beschouwt. Het bedrijf wil daarom snel een concurrerend antwoord vinden op de ChatGPT. Honderden vergaderingen inmiddels aangepast om ChatGPT te kunnen beconcurreren met nieuwe producten en concepten.

Inmiddels is bekendgemaakt dan Microsoft in haar zoekmachine Bing, diverse AI-tools gaat integreren, waaronder ChatGPT, GPT-3 en Dall-E.

1 Comment

  1. Niet iedereen, vermoedelijk velen, zullen niet weten wat ChatGPT precies is. Overigens de makers ook niet, want het is n AI-systeem dat uiteindelijk ontraceerbaar eigen teksten produceert en antwoord geeft op elke denkbare vraag. Maar wat voor teksten en antwoorden! Zeer indrukwekkend en zelfs zo bijzonder dat ik het een grote uitvinding, of ontdekking vind, maar er zijn ook criticasters die dat niet vinden. Onterecht.

    Hoe het werkt is ook interessant, evenzogoed hoe de zoekfunctie van Google is gemaakt, maar hoe die werkt is geheim, maar neem even de tijd om onderstaand artikel van taalkundige Marc van Oostendorp over ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) te lezen en het bestaat voornamelijk uit teksten uit het ‘brein’ van nu ook al wel Chattie genoemd. Het is overigens nu nog niet heel eenvoudig om zelf een gesprek met het systeem aan te gaan, daar moet je toch wel een en ander voor weten en doen kwa computerkennis.

    https://neerlandistiek.nl/2022/12/een-reis-naar-de-eenhoorns-met-ai

    Ik vind deze doorbraak in AI zo spectaculair dat het niet eens zozeer mijn kijk op AI en de verstrekkende gevolgen van deze chatbot heeft veranderd, maar vooral aan het denken heeft gezet over ons denken als mens. Hoe zit dat eigenlijk in elkaar? Madonna zong het al: Life is a mysterie. ChatGPT heeft het raadsel niet verkleind, alleen maar vergroot!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*