Froukje de Both: “Ik heb heel lang mijn tranen ingehouden”

Froukje de Both heeft tijdens haar TV Loopbaan, naar eigen zeggen, niet alleen maar positieve momenten gekend “Ik heb wel momenten gehad in mijn leven dat ik er niet zo lekker in zat, dat ik echt best wel down was”, erkent de TV Presentatrice in de media podcast ‘De Broadcast’. In de tijd van haar scheiding moest ze toch gewoon weer op TV en dat was niet altijd even gemakkelijk “Ik heb heel lang mijn tranen ingehouden, niet kunnen huilen. Dat heeft best wel impact op je leven, als je werk heb waarvan je weet dat je altijd weer op tv moet. En je bent eigenlijk een periode lang heel verdrietig, dan wil je eigenlijk soms gewoon even janken. Dan denk je van ik zit niet lekker in mijn vel, ik voel verdriet continu in mijn keel, maar je weet, het kan niet want ik moet morgen op beeld”, aldus de Both.

Over RTL Boulevard “Een programma wat niet helemaal bij mij paste”

Vanaf aanstaande zaterdag is ze te zien in ‘Wie Is De Mol?’ maar vandaag maakt Froukje de Both haar opwachting dus in de podcast ‘De Broadcast’. Hierin praten podcast hosts Patrick en Peter aan de hand van fragmenten, verhalen en anekdotes in een uitgebreid interview over haar rijke Radio en TV loopbaan. Van Goudkust tot RTL Boulevard. Over laatst genoemde zegt ze in ‘De Broadcast’ “Het is een programma wat niet helemaal bij mij paste. Ook omdat ik het best wel lastig vond om in een rol te zitten waarin je heel erg een mening moet hebben over showbusiness. Ik  merkte dat ik daar altijd heel erg ongemakkelijk van werd. Ik was een beetje aan het draaien en het zoeken. Ik merkte dat ik daar niet heel soepeltjes mee om kon gaan”. Wel zegt ze veel geleerd te hebben van Albert Verlinde, jarenlang betrokken bij het programma “Ik heb heel veel geleerd van Albert, van de dingen die hij tegen mij gezegd heeft over hoe je dingen brengt”. 

Vrouwen op de radio irritant? “Ik vond dat zo’n gelul”

Froukje maakte jarenlang op Radio 538 een radioprogramma op de vrijdagavond. Ze luistert zelf nog graag naar de radio “Ik luisterde heel erg graag naar Marieke Elsinga. Heel erg leuke goede radio en tv presentatrice”. Volgens Froukje mogen er meer vrouwen op de radio komen “Het vrouwen landschap op de radio is nog niet hetzelfde als de mannen. Ik weet nog dat in de tijd dat ik op de radio was dat er vrij vaak ook gezegd werd ‘vrouwen op de radio wordt als irritant ervaren, mensen luisteren liever naar mannen dan naar vrouwen op de radio’. Ik vond dat zo’n gelul’’, aldus de TV Host.

Het hele gesprek staat nu online, is te beluisteren via debroadcast.nl of de bekende podcast streamingdiensten. 

De Broadcast

Sinds oktober 2020 is de populaire media podcast ‘De Broadcast’ te beluisteren op de grote podcast streamingdiensten of via www.debroadcast.nl. Podcast hosts Peter Oostrom en Patrick van Denderen interviewen elke aflevering een andere gast. Dat doen ze aan de hand van fragmenten/anekdotes/meningen en andere passende onderwerpen. Het is een soort ‘portret podcast’ van de desbetreffende gast. Gasten als Humberto Tan, Catherine Keyl, Rick Romijn, Marieke Elsinga, Rick van Velthuysen, Eddy Keur, Henny Huisman en Toine van Peperstraten hebben al deelgenomen. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*