Goed Ingelichte Kring winnaar Radiomoment van het Jaar 2022


Het aangrijpende gesprek dat radiopresentator Chazia Mourali voerde met de Oekraïense pianiste Tatiana Chevtchouk in Goed Ingelichte Kring (NPO Radio 1, PowNed) is uitgeroepen tot Het Radiomoment van het Jaar 2022. Dat maakte het radioprogramma De Perstribune (NPO Radio 1, MAX) vanmiddag bekend. Het is voor het vierde jaar op rij dat Het Radiomoment van het Jaar wordt gekozen. Vorig jaar werd het eerbetoon aan Peter R. de Vries tot radiomoment verkozen. 
 
In het emotionele radiogesprek vertelt de Oekraïense pianiste Tatiana Chevtchouck over het lot van haar neef die in Oekraïne bleef om zijn land en familie te beschermen tegen de Russische invasie. Slechts een paar dagen na hun laatste contact kreeg ze het verschrikkelijke nieuws te horen dat hij was doodgeschoten. “Max is er niet meer” klonk het door de telefoon. “Mijn hart huilt voor mijn familie in Oekraïne en mijn allerliefste vrienden in Rusland”, zei Tatiana tegen Chazia in de uitzending.

Hoofd Radio van PowNed Florent Luyckx: “Chazia heeft op heel mooie en integere wijze een podium gegeven aan een van de meest indringende verhalen op de radio van afgelopen jaar. We zijn trots op haar en op deze erkenning voor het programma.”

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*