Giselle van Cann (hoofdredacteur van NOS Nieuws): “Iedere terrorist is ook een vrijheidsstrijder”

Giselle van Cann (hoofdredactrice van NOS Nieuws) was vandaag te gast het NPO Radio 1-programma De Publieke Tribune. In het programma besprak zij tegen welke dilemma’s zij loopt aan bij het maken van journalistieke afwegingen tijdens bijvoorbeeld de oorlog in Gaza. Zij ging ook in op welke termen ze bij het nieuws dient te gebruiken.

‘Fragment is niet goed gekozen’
Vanochtend deelde Omroep Human hier een fragment uit de uitzending van De Tribune, waarin Coen Verbraak in gesprek ging met hoofdredacteuren over de dilemma’s en verantwoordelijkheden van hun vak. De tekst bij dat fragment was niet goed gekozen. Het is uit context gehaald en geen juiste weergave van het genuanceerde gesprek van afgelopen zaterdag. Het hele gesprek in De Publieke Tribune, over de journalistieke dilemma’s van hoofdredacteuren, luister je terug via alle podcast-kanalen of op http://human.nl/dpt.

Het betreffende twitterbericht met het fragment is inmiddels verwijderd.

Giselle van Cann maakte in 2008 de overstap van Het Financieele Dagblad naar de NOS. Sinds 2022 is ze hoofdredacteur van NOS Nieuws.

3 Comments

  1. Het is wel gezegd maar anders bedoelt. Voor de zekerheid is het fragment waarin iets gezegd is maar niet zo bedoelt is, ook maar weg gehaald. Met reden om iets dat gezegd is maar niet zo bedoelt is niet meer te kunnen zien. Net zoals de opmerking die wel gezegd is maar anders bedoelt is, een journalistiek gezien, zwakke actie!

  2. Verbijsterend hoe Giselle weet weg te draaien van haar verantwoordelijkheid. Ze heeft het gezegd maar niet bedoeld. Weet je er komt uit een mens altijd het eerste hoe men werkelijk denkt. Als vrouwenverkrachters zoals die van hamas in haar ogen eigenlijk vrijheidsstrijders zijn is dat een enorme klap in het gezicht van alle vrouwen ter wereld, maar met name die van de Israëlische vrouwen in het bijzonder. Kleine meisjes, oude vrouwen en jonge vrouwen en zelfs mannen, werden beestachtig verkracht door deze ‘vrijheidsstrijders’ op een manier die niet te beschrijven is. Kogels en spijkers in de intieme delen geschoten, borsten afgesneden voor de ogen van hun mannen en kinderen om er vervolgens mee te gaan voetballen. Gefilmd door hun eigen webcams en door gestuurd naar hun mama om te pronken over zoveel dapperheid. Mevrouw laat u samen met Meulenbelt eens nakijken op uw vrouwen voorvechters gehalte. Het zou kunnen dat jullie schrikken van jezelf. Blijf maar fijn dit soort ‘vrijheidsstrijders’ verdedigen. Ze weten jullie te vinden als ze het hier voor het zeggen krijgen. O nee dan staan jullie aan hun kant. Als vrouw van 78 jaar voel ik medelijden met jullie en je bekrompen kijk op de werkelijkheid. Onwaardig en dom en dat noemt zich voorvechters voor de vrouwenrechten.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Column | Niemand volgt de richtingaanwijzers nog
  2. Column | Niemand volgt de richtingaanwijzers nog - Dutch News

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*