Gijs Wanders vandaag 65 jaar

Voormalig NOS presentator Gijs Wanders is vandaag 65 jaar geworden. 10 jaar geleden was hij voor het laatst als presentator en verslaggever bij de NOS te zien. Hij zit echter nog steeds niet stil en houdt zich nu oa bezig met het schrijven van kinderboeken. 

Wanders begon als journalist bij de Winschoter Courant. Hierna trad hij in dienst bij het Nieuwsblad van het Noorden. Al na een jaar nam hij hier ontslag om vervolgens als freelancer te werken voor onder andere weekblad De Tijd, VARA, NOS en Avenue.
In 1980 kreeg hij een vaste positie bij de NOS. Niet veel later werd hij eindredacteur van het radioprogramma “Met het Oog op Morgen”. Hij heeft tijdens zijn carrière ook gewerkt voor het televisieprogramma Panoramiek en het Jeugdjournaal.

In 2004 kwam Wander negatief in het nieuws door de 200.000 euro die hij had bijverdiend bij het UWV als dagvoorzitter, gespreksleider en adviseur. Wanders had verzuimd deze nevenactiviteiten goed te laten keuren door NOS-hoofdredacteur Hans Laroes, wat in strijd was met de huisregels van het NOS Journaal. Een jaar nadat hij beloofde met bijklussen te stoppen, beïndigde hij zijn carrière bij de NOS 
Naast het presenteren van congressen en het maken van films voor bedrijven maakt Wanders documentaires, theatervoorstellingen en kinderboeken. Ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd zit de voormalig NOS presentator nog lang niet stil. 

NOS Journaal met Gijs Wanders (1992):
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*