Gijs Staverman: ‘Kloteperiode toen mijn show dreigde te stoppen’

Gijs Staverman vond het een verschrikkelijke periode toen de NPO twee jaar geleden dreigde te stoppen met zijn programma Gijs 2.0. De DJ van NPO Radio 2 vertelt dat in de podcast Van Je Af Is Harder van Joost Strootman. “Ik begreep het gewoon niet en had geen idee waarom het zou moeten.”

In de zomer van 2018 was de NPO van plan om te stoppen met Gijs 2.0 op NPO Radio 2. Er stond zelfs al een opvolger klaar. Gijs Staverman denkt niet met plezier terug aan die tijd. “Het was een kloteperiode. Het tijdsslot kwam ter beschikking en daar gingen meerdere omroepen op inschrijven. Je moet bij dat soort dingen meewegen wat een programma de afgelopen tijd gedaan heeft, of het misschien niet zo goed werkt op het tijdsslot. Maar ik kon geen enkel ding vinden waarom mijn programma zou moeten verdwijnen.”

Toch heeft Staverman altijd hoop gehouden dat hij zijn programma toch mocht behouden. “Ik heb gebeden, gesmeekt en gehoopt. Maar ik dacht altijd dat het goed kwam, zelfs op het moment dat mijn directeur Dave Kentie (van KRO-NCRV, red.) mij belde en zei: ik heb een lang gesprek gehad bij de NPO, maar het gaat niet gebeuren. En uiteindelijk kwam het toch goed. Ik heb geen flauw idee wat het omslagpunt was en waarom het goed is gekomen, maar ik was er heel blij mee.”

Van Je Af Is Harder

In de podcast Van Je Af Is Harder praat Joost Strootman met mensen uit de radiowereld. Eerdere gasten waren onder meer Eva Koreman, Erik de Zwart, Mark Labrand en Rick van Velthuysen. In Van Je Af Is Harder vertelt Gijs Staverman verder over de wilde jaren ’90 bij Veronica, zijn eerste ontmoeting met Alfred Lagarde, zijn vele werk voor Veronica TV, de vele onderzoekjes van Qmusic en waarom hij de ochtendshow van NPO Radio 2 niet wilde doen.

Luister Van Je Af Is Harder via Apple Podcasts

Luister Van Je Af Is Harder via Spotify

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*