Ghislaine Plag naar NOS Sport

Ghislaine Plag maakt de overstap naar NOS Sport en treedt vanaf begin april in dienst als presentator voor diverse radio- en televisieprogramma’s, waaronder het Sportjournaal, Studio Sport en Langs de Lijn. “Ik hou van de dynamiek en de intensiteit in de sport,” verklaart Plag, die eind 2023 afscheid nam van de NPO Radio 1-talkshow Spraakmakers na deze zes jaar te hebben gepresenteerd. De zoektocht van de NOS naar een ervaren presentator, volgend op het vertrek van Herman van der Zandt, eindigt hiermee. Plag, 48, heeft een rijke geschiedenis bij de NPO, waar ze sinds 2006 diverse tv- en radioprogramma’s presenteerde, waaronder Stand.NL, Casa Luna en RadiOlympia over de Olympische Spelen.

7 Comments

 1. zie boven: Redactie spreekbuis zou goed doen door nutteloze, betekenisloze reacties weg te gooien; persoonlijke meningen zijn ook niet interessant, smaken verschillen.

  Plag is door HR aangenomen op basis van ervaring en kennis. Vraag is wat zij op gebied van sport kan toevoegen?
  Mogelijk kan zij diverse verslaggevers vervangen die nu nutteloze informatie geven zoals bv. tijdens een wedstrijd op TV !! benoemen wie? wat? doet? of laat? en dat terwijl iedereen dat ziet gebeuren op dat moment op TV!
  vb. tijdens tour de France legt Stef Clement uit wat waarom gebeurt! terwijl NOS verslaggever van dienst rugnummers + namen omroept? Tijdens voetbal idem dito. Mogelijk doet Plag dit beter, stelt ze moeilijke vragen of benoemt moeilijke onderwerpen.

 2. Is de NOS verslaggever van het wielrennen dezelfde als ban het schaatsen? Ikweet effe zijn naam niet maar hij zou met het schaatsen stoppen. Niet dus.
  Tegenwoordig doen ze het met zijn tweeën.

  Maar Ghislaine doet presentatie. Achter een desk in een studio. En wie weet net als Herman met de Tour de France mee.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*