Gerard Timmer stopt als algemeen directeur NOS

Algemeen directeur Gerard Timmer heeft besloten te stoppen bij de NOS naar aanleiding van recente berichtgeving. Zijn huidige functie stond al langer onder druk toen bleek dat hij in zijn oude functie als BNNVARA-directeur de signalen van grensoverschrijdend gedrag bij DWDD negeerde.

Gerard Timmer meldt in een verklaring het volgende : De verhalen over de persoonlijke ervaringen van ongewenst gedrag bij medewerkers van de publieke omroep die over de afgelopen periode naar boven zijn gekomen hebben ook mij hard geraakt. Ervaringen die men niet had mogen hebben. Daar had anders op gehandeld moeten worden, zeker met de kennis van nu en de inzichten van vandaag. Ik maak door mijn verleden bij BNNVARA, en nu de NOS, onderdeel uit van de discussie die als gevolg hiervan is ontstaan. Dat begrijp ik, net als dat ik begrijp dat mensen daar vragen over stellen. Zonder hier nader in te willen gaan op de aard, toon en teneur van het artikel van vandaag in de Volkskrant, en wat ik wel en niet herken aan gedane beweringen, het artikel maakt inbreuk op de geloofwaardigheid die nodig is om leiding te geven aan de noodzakelijke veranderingen waar de publieke omroep en de NOS voor staan. Ook al weet ik zelf waar ik voor sta, de discussie over mijn verleden mag het ingezette proces naar die veranderingen niet in de weg staan. Dat geldt voor de te nemen stappen, en voor de mensen die de volgende stap willen en moeten kunnen zetten in het bijzonder. Daarnaast mag een discussie rond mijn persoon de medewerkers van de NOS, en de NOS als publieke nieuwsorganisatie niet in de weg staan. Hoezeer ik ook verantwoordelijkheid voor deze mooie en betekenisvolle organisatie voel en in het bijzonder voor de cultuurverandering waar we mee bezig zijn, dit maakt dat ik heb besloten te stoppen als algemeen directeur van de NOS. 

5 Comments

 1. Dit is toch dezelfde Gerard Timmer als de gerard timmer die het huissloofje van engnekje Bart de Graaff was ??? Die het in de jaren 80 al geweldig leuk vond om pluggers af te zeiken en altijd ’n tè grote bek had en tè hard lachte om engnekje de Graaff, waar hij ook de manager van was…..Deze Timmer heeft het gepresteerd om door likken , slijmen en mee lullen met andere baasjes zelf Omroepbaasje te worden,,,eerst bij het corrupte Veronica , later zelfs ( hoe’st mogelijk ????)bij de VARA en daarna overgeheveld naar de NOS,,,,,wat ’n geluk dat ik dit gluiperdje nóóit als baasje heb gehad !!!!! Of ben ik nou te hard in mijn commentaar ????? Dacht ’t niet !!!

  • Bart (Boos) de Graaff een engnek?
   Ik weer niet of jij hard bent in je commentaar. Maar deze Timmer stapt wel op. (Gedwongen door publicaties?) Ik had gedacht dat er wel meer zich verantwoordelijk hadden gevoeld en tot die conclusie kwamen.

   Ik vraag mij stiekem ook af of er in de radiowereld “MatthijsvanNieuwkerkjes” waren?

   • Dat zal best Madelief, maar de radio makers (en iedereen die daarbij hoorde), waren gewoon aan het werk en hadden geen tijd en zin om zich druk te maken over de houding van collega’s of baasjes,,,,,:”Sodemieter op met ,,,,,,what ever” en daar was de kous mee af , hup hup door naar de volgende uitzending . En die baasjes of collega’s hadden op dat moment misschien wel ’n punt ,,,,,En Madeliefje,,,,of mag ik niet zeggen ? Ga eens langs diverse Hilversumse horeca zaken en vraag naar de houding van de Graaff en Timmer,,,of naar de dames en heren in de omroep restaurants ,,,,,Of naar Golfbanen in de omtrek !!!!

     • Hahs, Herman mag het.
      Maar de Bart de Graaffweg op het mediapark…cancellen? Geintje. Valt me wel tegen eerlijk gezegd. Hoewel, snachts deed ie een winkelpui met een baksteen bekogelen..
      Ik heb ooit een documentaire over hem gezien, over zijn ziekte. Dat was zo indrukwekkend. Maar dat staat los van zijn “streken” .

      Serieus, het is net als op een schoolplein; prima plagen. Maar als het pesten wordt is er prettig als “leiding” daar wat mee doet.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*