Gerard Timmer: NOS heeft als entiteit geen directe verbondenheid met de NPO

“De NOS is een merk naast en niet ónder de NPO” meldt NOS-baas Gerard Timmer in een uitgebreid interview met Maarten Hafkamp van Adformatie. 

Timmer benadrukt dat de NOS geen directe verbondenheid met de NPO-organisatie heeft. ‘We zijn een taakomroep en hebben als entiteit ook geen directe verbondenheid met de NPO-organisatie behalve dat we in de publieke omgeving spelen.”, aldus de NOS-baas. 

Gerard Timmer: “Ik vind dat de NOS meer een merk naast dan onder de NPO is. Het is noodzakelijk dat we dat meer gaan onderkennen. In betrouwbaarheid hebben we eerder iets te verliezen dan te winnen. Iedere discussie die gaat over de NPO of producties die andere omroepen maken waarbij de goede bedoelingen in twijfel worden getrokken, mogen in niets afstralen op wat de NOS doet.”

 Lees verder op Adformatie

4 Comments

  1. Als ik bovenstaande lees denk ik “wat zegt ie nu eigenlijk?’.

    Maar ja, ik was ook maar een eenvoudige radiomaker……………………………..

  2. Juul, dat de npo geen moeilijke en kritische vragen mag stellen, en er eerst wordt overlegd met de pers voorlichting, iets wat de commerciële niet doen, daar gaat het hoe kritischer men is hoe meer kijkers men trekt met nieuws programma’s en dat is weer kassa datbedoelt hij te zeggen

  3. De NPO is ’n soort Kultur Kamer, zij bepalen wat én door wie iets kan worden uitgezonden . Weggooiers als Rijxman en haar likkertje Klein bepalen wat er gebeurt.
    Vroeger was alles beter ??? Ja, natuurlijk was vroeger alles beter. Daar bepaalden de Omroepvoorzitters en hun adviseurs hoe zij het wilden hebben. Je denkt toch niet dat Kees Buurman of Carel Enkelaar in deze tijd hun oren lieten hangen naar Dommertje Rijxman en Slijmertje Klein. Sodemieter op, zouden zij zeggen en doorgaan met hun fantastische ideeën en standvastig beleid. “Uitgezonden door de ……” vult U zelf maar in, tegenwoordig is het uitgezonden door NPO !!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*