Gemeente Hilversum verkoopt theater aan Postlounge

De gemeente Hilversum heeft het pand aan de Eemnesserweg 7a, waar voorheen theater Achterom was gehuisvest, verkocht aan het mediabedrijf Postlounge. Morgen tekenen de gemeente Hilversum en Postlounge het koopcontract. Creatieve bedrijvigheid van maatschappelijk belang was één van de uitgangspunten bij de verkoop van het pand en Postlounge voldoet hier uitstekend aan. Het perceel is verkocht voor 550.000 euro. 

Wethouder Arno Scheepers (Vastgoed): “Eindelijk is de kogel door de kerk. Ik ben erg blij dat de verkoop rond is en dat we in Postlounge een koper hebben gevonden die zo goed past bij wat we op die plek willen: levendigheid en bedrijvigheid. De gemeente vindt het belangrijk dat de nieuwe eigenaar een creatieve en maatschappelijke functie vervult. Het pand krijgt een stevige upgrade waarbij rekening wordt gehouden met de monumentale status. Al met al ben ik ontzettend blij dat deze bijzondere plek in Oost nieuw leven ingeblazen wordt!”

Levensvatbaarheid

Bij de verkoop van dit perceel is het gelukt om een goede verkoopprijs en invulling met creatieve bedrijvigheid te combineren. De verkoop van het pand aan Postlounge levert een toegevoegde waarde voor postcodegebied 1221, want voor het straatbeeld en de buurt is het belangrijk dat het pand in oorspronkelijke staat wordt hersteld. De monumentale kenmerken van het interieur en exterieur worden behouden en het terrein wordt heringericht. Het wordt weer een aantrekkelijke plek voor creatieve bedrijvigheid met meerwaarde voor de buurt. Daarnaast wonen veel medewerkers van het bedrijf in Hilversum.

Postlounge

“Met de komst van Postlounge krijgt de buurt er een creatieve broedplaats bij. Met de verbouwing mikken we op herstel van de oude glorie van de locatie en richten we de ruimtes zo in dat producenten, corporates en creatieven geprikkeld worden om geweldige content te maken”, aldus Kees van Velzen, Managing Director van Postlounge. “We zien er nu al naar uit om de opgefriste locatie na verbouwing aan onze buren te presenteren.”

Postlounge verzorgt de postproductie van films, documentaires, TV seizoenen en online content voor partijen als Talpa, ITV Studios, Fremantle en omroepen. Op dezelfde locatie vestigt zich ook de complementaire organisatie Maeckers die entertainment koppelt aan leerdoelen voor scholen en bedrijven als WE Fashion en ING.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*