Alain Dikken BMY Mediatalent van het Jaar 2020

Alain Dikken is door BMYoung, hét platform voor de jonge mediamaker van BM (Broadcast Magazine), uitgeroepen tot BMY Mediatalent van het Jaar 2020. De 23-jarige Solutions Consultant bij NEP ontving de prijs uit handen van RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst tijdens Dutch Media Week in Beeld en Geluid.
Het BMY Mediatalent van het Jaar kan zowel achter als voor de schermen actief zijn. Hij of zij heeft bewezen een verschil te kunnen maken door uniek te zijn in aanpak, uitvoering of resultaat, laat elke dag zien een grote toekomst te hebben in de mediawereld en durft anders (vernieuwend, innovatief) te denken.

Deze criteria zijn op Alain Dikken van toepassing. Hij werkt al sinds zijn zeventiende bij NEP. Hij begon als cameraman op de ENG-afdeling en bleek al snel groot talent te hebben. Zo heeft hij Giels talentenjacht in 2016 van begin tot eind aan elkaar geknoopt en alle live streams geschakeld en geregisseerd. Vervolgens was Alain verantwoordelijk voor de settechniek bij Club Hub.
 
Omdat zijn talent opviel, werd hij een jaar geleden gevraagd om de overstap te maken naar de R&D-afdeling van NEP. Als Solutions Consultant houdt hij zich nu voornamelijk bezig met het technisch ontwerpen van studio’s, zoals voor FOX, Shell, DAZN en De Nieuws BV. Hij denkt graag mee over ieder soort project, waardoor hij stiekem bij een groot deel van de NEP-projecten betrokken is.
 
Alain is ook een van de bedenkers van de zogeheten Flypack-oplossing, de mobiele regieset van NEP, en blijft doorwerken aan nieuwere versies om deze regieset te blijven verbeteren. Hij heeft zichzelf al zijn skillsaangeleerd en werkt iedere dag hard om het beste voor klanten mogelijk te maken. Je kunt hem zelfs ’s nachts bellen en hij is altijd in voor een nieuw idee of project. Naast zijn harde werk is Alain recentelijk ook nog eens begonnen aan een studie om zichzelf verder te ontwikkelen.
 
Als BMY Mediatalent van het Jaar treedt Alain Dikken in de voetsporen van Niels Lodeweges, eindredacteur van het EndemolShine-platform Legends of Gaming NL, die vorig jaar de eerste winnaar van deze prijs werd.

1 Trackback / Pingback

  1. Allain Dikken aan de slag als Managing Director bij Stream My Event - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*