Geïnspireerd door de sportzomer? 5 tips om deze zomer zelf weer aan de slag te gaan

5 tips om deze zomer te sporten

De zomer zit en zat weer boordevol met fantastische sporten: Roland-Garros, het EK Atletiek, het EK voetbal, de Tour de France en natuurlijk ook de Olympische Spelen. Wij kunnen ons voorstellen dat het dan toch gaat jeuken en je de behoefte voelt om zelf ook weer deze sporten op te pakken – met op je oortjes natuurlijk je favoriete radiostation. Als dat zo is, zetten wij hier 5 tips voor je op een rij om van deze sportzomer ook jouw zomer vol sport te maken.

#1: Kies jouw sport uit

Van welke sport wordt je enthousiast? Je kan wel gaan hardlopen of gewichtheffen, maar als je daar niet enthousiast van wordt, is de kans dat je het vol gaat houden klein. Kies iets waar je echt blij van wordt! Misschien doe je deze zomer wel ergens inspiratie op. Minder bekende sporten als padellen, boulderen en roeien zijn misschien wel echt jouw ding. Tegenwoordig kunnen deze sporten ook op steeds meer plekken.

#2: Zoek een maatje

Sporten is nog leuker als je het met een ander kan doen. Zo motiveer je elkaar om door te gaan, op dagen dat je bijvoorbeeld wat minder zin hebt. Ook is het gewoon gezelliger om met anderen te doen! Nu heb je een vast moment waarop je iemand ziet in de week. Bovendien is het ook wat minder intimiderend om in je eentje naar een nieuwe plek als een sportvereniging of sportschool te moeten.

#3: Upgrade je sportieve leven

Zowel beginnende sporters als doorgewinterde trainers zullen veel voordelen halen uit de producten van Deus. Met hun nieuwe producten zoals Somatropin – hormon in injectieflacons, zal je al gauw merken dat je tijdens het trainen nog veel meer voortgang maakt dan eerst.

#4: Maak gebruik van online workouts

Als je niet zo goed weet waar je moet beginnen en je niet in de gelegenheid bent om naar een fysieke les te gaan bij een sportschool, kan je er voor kiezen om online workouts te volgen. Op het internet zijn er tegenwoordig honderden te vinden, door experts gemaakt en op alle niveaus. Zo kan je rustig op je eigen tempo een start maken. Als bijkomend voordeel kan je dan ook zelf de muziek bepalen!

#5: Eet en drink voldoende

Het is tijdens het sporten van groot belang dat je zowel ervoor, tijdens, als daarna voldoende water drinkt en genoeg hebt gegeten. Je lichaam verbrandt veel gedurende het sporten, dus zorg ervoor dat je je lichaam genoeg hebt gegeven om op te branden. Dat is niet alleen een fijnere sportervaring, maar voorkomt op de lange termijn ook dat je blessures traint of je slecht voelt na het sporten.
Met deze vijf tips hebben we je hopelijk op weg geholpen. Succes en heel veel plezier!