Gehandicapte mediaprofessionals maken eigen KRO-NCRV programma

Acht jonge gehandicapte mediamakers hebben de pilot De AngstBaas gemaakt. Met dit programma willen zij laten zien dat een handicap geen belemmering hoeft te zijn om in de Hilversumse mediawereld te werken.

In De AngstBaas worden deelnemers uitgedaagd uit hun comfortzone te stappen. Zij moeten een bepaald obstakel in hun leven proberen te overwinnen, zoals mensen met een handicap dat ook elke dag moeten. In de pilotaflevering, die bij de NPO wordt gepitcht, gaat het om iemand die enorm bang is voor honden.

Het initiatief voor deze pilot komt voort uit een online discussie die NOS-nieuwslezer Matijn Nijhuis, bekend van NPO Radio 2, enkele maanden geleden startte over het gebrek aan mensen met een handicap in de media, zowel voor als achter de schermen. Diverse media besteedden aandacht aan deze discussie en Twitter ontplofte met steunbetuigingen. Dit inspireerde de makers van No Limits Network, het online platform van KRO-NCRV voor en door mensen met een beperking, om een pilot-aflevering te maken en deze aan te bieden aan de NPO.

Het makersteam van De AngstBaas bestaat onder andere uit iemand die blind is, iemand die last heeft van spasmen, een redacteur met een gehoorbeperking en een regisseur die in een rolstoel zit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*