Geert Jan Lassche is Journalist van het Jaar 2020

Geertjan Lassche is donderdagmiddag uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2020. De redactie en redactie-adviesraad van Villamedia geven hem de titel voor het bedenken en maken van het BNNVARA-programma Frontberichten, waarmee hij Nederland afgelopen voorjaar kennis liet maken met de rauwe werkelijkheid van de corona-epidemie.

Lassche bedacht het format voor Frontberichten kort na het uitbreken van het coronavirus. Zijn journalistieke projecten waren stilgevallen en hij zat, net als de rest van Nederland, noodgedwongen thuis. 

Geertjan Lassche: ‘Ik ben blij dat ik Frontberichten samen met het geweldige team van BNNVARA heb mogen maken. Waarachtige verhalen over onbekende Nederlanders die midden in de samenleving staan. Deze ‘gewone Nederlanders’ zijn in deze bizarre coronatijd onmisbaar gebleken. Voor mij als journalist is dit de mooiste erkenning. In dit programma komt veel samen waar ik al jaren documentaires over maak.’ 

1 Comment

  1. Kan zijn dat hij mooie reportages heeft gemaakt. Feit blijft dat de journalistiek in Nederland al jaren blijkt geeft , volgens mij van indoctrinatie en wel op veel gebied.
    Eenzijdige berichtgeving Midden-Oosten , over het schenden van de overeenkomst Rusland en het Westen {Amerika] geen aandacht over het feit dat velen vroegtijdig moeten sterven in dit systeem waarin wij leven en gesteund wordt door de stemmers welke dit mogelijk maken . Geen aandacht en onderzoek naar het ontstaan van woning[s]nood . Geen aandacht en feitelijkheden over de afbraak ge gezondheidszorg in gang gezet midden jaren 80.Volgens de denkers van rechts VVD diende een ziekenhuisbed geld op te brengen ,marktwerking zou de oplossing zijn volgens deze denkers. Wie dit ondersteunde is mede verantwoordelijk voor tekort aan bedden ,personeel enz toch ?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*