Roddelpraat niet terug in Televizier Ring-verkiezing

Organisatie Televizier was onzorgvuldig in uitsluiten Roddelpraat, maar hoeft programma niet alsnog toe te laten tot nominatieronde.

De organisatie van de jaarlijkse Televizier-prijzen hoeft niet alsnog het onlineprogramma Roddelpraat van Jan Roos en Dennis Schouten toe te laten tot de nominatieronde. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland beslist. Hoewel Roos en Schouten gelijk hebben dat de organisatie van de Televizier-Ster online videoserie onrechtmatig handelde, betekent dat niet dat het programma Roddelpraat alsnog moet worden toegelaten tot de verkiezing.

Op 7 april van dit jaar kregen Jan Roos en Dennis Schouten te horen dat hun online programma in de top 20 stond voor de Televizier-Ster online videoserie. De serie stond niet op de door de jury samengestelde longlist, maar via het open invoerveld hebben veel mensen het programma Roddelpraat ingevoerd. Hierdoor is het programma alsnog in een tussentijdse lijst opgenomen. Op 21 april is een lijst met 20 winnaars van de kwalificatieronde voor de Televizier-Ster gepubliceerd. Roddelpraat stond op die lijst. Sinds 17 augustus kan het publiek (online) stemmen op één van die 20 programma’s. Op die dag kregen de makers van Roddelpraat te horen dat zij alsnog uitgesloten waren van de verkiezing.

Programmamakers Roos en Schouten zijn het niet eens met de gang van zaken. De voorzieningenrechter oordeelt dat de organisatie van de prijs onrechtmatig heeft gehandeld. De organisatie mag deelnemers uitsluiten, maar de manier waarop dat is gegaan is onzorgvuldig. Maar dat betekent niet dat Roddelpraat alsnog toegelaten moet worden tot de nominatieronde. Dat komt omdat niet vast is komen te staan dat de uitsluiting van de verkiezing schade voor de programmamakers tot gevolg heeft gehad.

Tijdens de zitting van afgelopen donderdag zeiden partijen snel een beslissing te willen hebben. De voorzieningenrechter heeft daarom een zogenoemd kop-staartvonnis gewezen, waarin alleen de beslissing staat. De nadere uitwerking van het vonnis komt over twee weken.

5 Comments

  1. Dit was natuurlijk te verwachten. Dat ze gelijk hebben gekregen daar kon zelfs de rechter niet omheen. De verkiezing hoefde niet opnieuw en dat zegt eigenlijk veel meer. Het gaat in deze tijd niet om gelijk maar om erg je deugt onder een bepaalde groep mensen. Triest en het failliet van dit prijsje. Dit geen publieksprijs meer en stelt niets meer voor. Met dank aan Jeroen de Goeij. Wat een prutser is dan!

  2. De prijs is alleen voor links gedraaide Biologische yoghurt eters. Dat moge duidelijk zijn. Wat een gotspe. Wat een eenzijdigheid.

  3. Geen winst of gedeeltelijke winst? Roddelpraat heeft gewonnen, maar hoeft niet alsnog toegelaten te worden. Dat is heel iets anders dan ‘geen winst’.

    “De voorzieningenrechter oordeelt dat de organisatie van de prijs onrechtmatig heeft gehandeld.”. Dat is wat Roddelpraat wilde aantonen, de rechter geeft ze gelijk.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*