Geen beleggingsprogramma’s op tv

In 2020 gaf toezichthouder AFM (Autoriteit Financiële Markten) aan dat maar liefst 160.000 nieuwe beleggers aan het ’traden’ zijn.  Nu al zijn in totaal ruim 1,6 miljoen Nederlanders actief in aandelen en andere effecten. Dit betekent dat één op de vijf huishoudens aan het beleggen is. 

Toch kennen we allemaal wel iemand die wil beginnen met trading, maar angstig is om te beginnen. Zij  zoeken voortdurend naar excuses en redenen om niet te beginnen, maar zijn deze redenen wel legitiem?

Veel mensen missen het vertrouwen om de eerste stap te zetten, vaak doordat zij van mening zijn dat zij te weinig kennis hebben van zaken. 

In een ver verleden konden mensen hun kennis bijspijkeren op de Nederlandse televisie bij Teleac. Teleac (Een creatieve afkorting voor Televisie Academie) was een Nederlandse educatieve omroep die in 1963 werd opgericht en tot  2010 heeft bestaan.. De omroep had de doelstelling om  kennis toegankelijk te maken voor een  groter publiek. Het was dan ook een educatieve omroep met een radio- en televisieprogrammering in het kader van scholing, onderwijs en vorming in de samenleving. Uitzendingen op televisie werden uitgezonden via de zenders van de publieke omroep: Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3.. 

Fotograferen en filmen (1981), Follow Me (1982), cursus Chinese taal en cultuur (1986), de Spaanse cursus Por Favor (1984), Schipper en bemanning (1992), Tekenen en Schilderen (1984), Databasemanagement (1992). Teleac wilde de Nederlandse kijker slimmer maken. Ondanks de grote variatie aan cursussen, is een beleggen nooit door de omroep uitgezonden. Ook andere omroepen hebben hierna dit thema nooit opgepakt. Dat is zonde, want Nederland heeft veel (potentiële) beleggers, die vaak extra kennis kunnen gebruiken om de juiste keuzes te kunnen maken. 

Het bedrijf Immediate Edge heeft daarom een systeem ontwikkeld om eerste stappen in trading zo simpel mogelijk te maken. Zij proberen zo veel mogelijk drempels voor beginnende traders weg te halen. Op Youtube zijn overigens wel veel handige programma’s te vinden om je kennis op te vijzelen, waaronder Trade Academy, DoopieCash,  MyTradeClass en CryptoJack. Sommige Youtubers zijn wel heel enthousiast en melden dat iedereen rijk kan worden. Het is daarom van belang om zorgvuldig bij trading te zijn, aangezien er veel risico’s aan verbonden zijn. Het bekende credo: ‘Successen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst‘.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*