FunX-producer Dinja Pannebakker maakt HUMAN-documentaire over haar roots

Moet je weten waar je vandaan komt om te kunnen zijn wie je bent? In de vierdelige serie van Human voor 3LAB Ik kóm niet uit Sri Lanka onderzoekt Dinja Pannebakker het belang van weten waar je vandaan komt.

Op haar werk bij het multiculturele radiostation FunX ziet Dinja hoe haar collega’s zich wél verbonden voelen met hun roots. Hun afkomst vormt een belangrijk deel van hun identiteit en ze vinden het vreemd dat Dinja daar zo anders over denkt. Dat onbegrip zorgt ervoor dat Dinja haar rotsvaste overtuigingen nader wil analyseren. Want: klopt het wel dat haar identiteit los staat van waar haar wieg stond?

Dinja gaat op onderzoek uit, onder andere door met haar ouders in gesprek te gaan over het gevoelige onderwerp. Zij vertellen over de adoptie en over de roots-reis die ze maakten met Dinja toen ze een tiener was. ‘De hotels, de auto’s, het eten: alles rook naar een typisch Sri Lankaanse geur die me ontzettend misselijk maakt.’

Ze gaat ook bij haar hoogzwangere vriendin Nicky langs, die zich maar moeilijk kan voorstellen dat Dinja niets voelt bij haar biologische moeder. En ze bezoekt adoptiecoach Hilbrand. Hij adviseert haar om in contact te komen met andere geadopteerden uit Sri Lanka. Iets dat Dinja tot dan toe altijd heeft afgehouden. Net als het bekijken van de foto van haar biologische moeder, dat al jaren in een kistje in de kast ligt.

Dinja Pannebakker werkt voor FunX en KX Radio. Vorig jaar was zij genomineerd voor de Online Radio Awards in de categorie ‘Beste Online Presentatrice’.

De regie van de serie is in handen van Lisa Grooters en Reinout Lanting, derdejaars studenten Regie Documentaire aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

De 4-delige serie Ik kóm niet uit Sri Lanka  wordt in het kader van 3LAB in januari 2020 uitgezonden op NPO 3.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*