Freek Vonk vanaf juni nieuwe stem EO-natuurseries op NPO 1

‘The Mating Game; hoe dieren versieren’, vanaf zaterdag 4 juni om 19.00 uur op NPO 1.

Vanaf zaterdag 4 juni is bioloog, hoogleraar en presentator Freek Vonk de nieuwe stem van de BBC-natuurseries die de EO op NPO 1 uitzendt. EO natuur krijgt een mooie prominente plek op de zender, te beginnen met de serie ‘The Mating Game; hoe dieren versieren’. De vooravond van de zaterdag wordt het nieuwe tijdslot voor natuurseries en daarin zijn weergaloos mooie BBC series te zien zoals ‘The Mating Game’, ‘Eden’ en ‘The Green Planet’. In deze drie series is Freek Vonk de nieuwe voice-over.

Freek: “Al jarenlang maak ik voor de NPO tv-programma’s over de natuur. Daarmee probeer ik zoveel mogelijk mensen, jong en oud, dwars door alle lagen van de bevolking, te laten zien hoe ongelooflijk mooi en bijzonder de natuur en de dierenwereld is. Dat ik nu ook de stem van de EO-natuurseries op NPO1 mag worden, en daarmee een beetje in de voetsporen mag treden van David Attenborough, is niet alleen fantastisch, maar natuurlijk ook een enorme eer. Zoals altijd zal ik proberen om iedereen vol overgave en met het diepste respect voor de vaak overweldigend mooie en ontroerende beelden mee te nemen in de wondere wereld waarin we leven. Als verteller hoop ik mijn liefde en passie voor de natuur op zoveel mogelijk mensen over te dragen.”

Passie en verwondering

EO-natuurcoördinator Jenny Brinksma over de keuze voor Freek Vonk als verteller van de natuurseries: “Freek is natuurlijk bioloog en bij het publiek razend populair door onder andere Freeks Wilde Wereld. We zijn samen het avontuur aangegaan en Freek is in staat gebleken zijn passie en verwondering voor de dierenwereld in zijn vertelstem te laten doorklinken, voor jong en oud. We weten zeker dat we hiermee naast onze trouwe kijkers ook jongeren nog meer zullen interesseren voor onze natuurprogramma’s.“

The Mating Game

‘The Mating Game’ is het verhaal van de fascinerendste, grappigste en indrukwekkendste zoektochten van dieren om een partner te vinden en een blijvende erfenis achter te laten. Sommige soorten moeten de uitdagingen van een uitgestrekt leefgebied het hoofd bieden om een dier van het andere geslacht te vinden. Andere nemen het op tegen hun buren tijdens massale paringen. Sommige moeten indruk op hun beoogde partner maken met ingewikkeld baltsgedrag. Of met bijzondere bouwsels laten zien wat ze waard zijn. Eén ding verbindt al deze dieren: ze willen tot elke prijs hun doel bereiken. In deze serie zijn vijf verschillende leefomgevingen op zes continenten te zien, en worden de gevarieerde, en volkomen bizarre strategieën die dieren gebruiken om een partner te vinden in beeld gebracht.

Over Freek Vonk

Freek Vonk (1983) is Nederlands meest bekende bioloog en wetenschapper. Freek is hoogleraar aan de VU en verbonden aan Naturalis in Leiden. Dat hij gepassioneerd is over zijn vak, blijkt natuurlijk ook uit het feit dat Freek al ruim een decennium niet weg te denken is uit het Nederlands medialandschap. Talloze kinder- en volwassenprogramma’s, talkshow optredens, tv-colleges voor miljoenen mensen, live-shows, en nog veel meer, hebben hem op de kaart gezet als de populairste bioloog van Nederland. Freek kan als geen ander op zijn eigen onnavolgbare enthousiaste wijze over de wondere wereld van de natuur vertellen.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*