Fred Emmer overleden

Voormalig NOS Journaalnieuwslezer Fred Emmer is op 85 jarige leeftijd overleden.

Vanaf de jaren ‘70 werd Fred Emmer een van de bekendste gezichten van de televisie. 

Zoon Stephen Emmer noemt op de website van de NOS zijn vader uniek als mens. „We gaan Fred enorm missen. Hij was een moderne, principiële, intelligente en gevoelige man.”

Emmer was vanaf 1962 jarenlang het gezicht en het stemgeluid van het NOS Journaal. In 1985 maakte hij de overstap naar Europa TV, een Europees televisiekanaal waarin ook de NOS participeerde. Nadat dit project mislukt was, keerde Emmer terug naar het NOS Journaal, waar de toenmalige hoofdredacteur Peter Brusse het plan had opgevat om hem de vaste presentator van het zevenuurjournaal te maken. Brusse kon dit plan echter niet verwezenlijken. In 1987 verliet Fred Emmer definitief het journaal. Nadat hij bij het journaal was weggegaan, werkte Fred Emmer voor de VPRO en RTL 5. Voor de VPRO presenteerde hij twee seizoenen lang het programma Waskracht! In 1997 vertrok hij daar. Emmer was daarbij diep teleurgesteld “in het amateurisme bij de veelal jonge makers van Waskracht!”

3 Comments

  1. Het klinkt raar om jonge mensen amateurisme te verwijten als jij als ervaren rot in hetzelfde team zit. Misschien was het meer een generatieconflict waarbij ze hem niet als mentor zagen en liever hun eigen fouten maakten, waar ze dan misschien iets anders, of minder, uit leerden dan Emmer had gewild. Hij zal het ons niet meer vertellen. Jammer, want voor die extra uitzending had ik thuis zeker mogen opblijven.

1 Trackback / Pingback

  1. Deze mediaprofessionals overleden in 2019 - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*