Fred Bredschneyder overleden

Deze week werd bekend dat Fred Bredschneyder (93) op 14 september jl. is overleden. Tot 2017 is hij veertien jaar lang hoofdredacteur van omroepblad Aether.

Bredschneyder kwam in 1954 bij de KRO werken, als de zesde tv-medewerker bij deze omroep. Hij bleef er ruim dertig jaar. Zijn naam hoort bij de jeugd-tv-serie Dappere Dodo waarvan hij naam, concept en tune bedacht. Daarna werd vooral de aankoop van films en series zijn terrein, zoals de series Bonanza en De Wrekers, Hitchcock-films, verfilmde boeken van Jan de Hartog en Graham Greene.

In 2002 kwam Fred Bredschneyder de redactie van Aether versterken en in 2003 werd hij hoofdredacteur. Tijdens Freds Aether-bewind veranderde het blad: er kwamen minder puur-technische onderwerpen, het aandachtsterrein werd breder en journalistieker, en het blad verscheen geheel in kleur.

1 Comment

  1. Onuitwisbare herinnering: Ik ontdekte in de jaren tachtig dat er zo omstreeks 1895 een operette in Wenen en Berlijn werd opgevoerd met de titel “Lachende Erben. Es spielt in Grijpskerk ein Dorf in Holland. Contact gekregen met de heer Bredschneyder. Uiteindelijk vond hij de piano partituur in Wenen. Ondanks vele pogingen lukte het pas enige jaren geleden om veel meer info o.a. de orkest muziek terug te vinden. Bovendien bleek de operette wel 200 keer te zijn opgevoerd in diverse landen. Ik heb de heer Bredschneyxder daarvan op de hoogte gesteld en was zeer ge├»nteresseerd. Tekstschrijvers en musici zijn nu bezig om binnen afzienbare tijd de operette uit te voeren.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*