Frans Klein wordt Directeur Televisie bij Talpa Network

Frans Klein start vanaf 1 augustus 2023 als de nieuwe Directeur Televisie bij Talpa Network. Klein neemt de functie over van Marco Louwerens, die heeft besloten het bedrijf na vierenhalf jaar te verlaten.

Frans Klein krijgt in zijn nieuwe functie de eindverantwoordelijkheid over alle tv-zenders van Talpa Network, hij brengt een schat aan ervaring en een indrukwekkende staat van dienst met zich mee. Zijn kennis, visie en enorme ervaring met het succesvol bouwen van zenderprofielen maken hem tot een ideale keuze voor deze sleutelrol binnen ons bedrijf. 

John de Mol: “We zijn blij met de komst van Frans. Hij is een zeer ervaren televisiedirecteur en succesvol zenderbouwer. We zijn ervan overtuigd dat we met hem in staat zijn onze zenders in de toekomst verder te laten groeien en ons succes uit te bouwen. Zijn komst markeert een spannend nieuw hoofdstuk voor Talpa Network, terwijl we ons blijven inzetten voor het creëren van relevante, inspirerende en boeiende programma’s voor ons publiek. Ik vind het ontzettend jammer dat Marco het bedrijf gaat verlaten, maar ik respecteer zijn besluit. Ik heb heel fijn met hem samengewerkt en hij laat vier krachtige tv-zenders achter. Ik wens hem het allerbeste voor de toekomst.” 

Frans Klein: “Deze mooie nieuwe baan is een onverwachte wending in mijn carrière. Ik heb echt zin om weer in mijn vakgebied bij het mooie bedrijf Talpa Network aan de slag te gaan, zeker na de afgelopen periode van reflectie. Ik zit weer vol energie en ideeën.” 

Marco Louwerens: “Al die tijd ben ik met het grootste plezier naar mijn werk gegaan. Ik laat een prachtig bedrijf en een fantastisch team achter, waarmee we een goeie en gezonde basis voor de zenders hebben neergezet. De komende jaren kan daarop worden verder gebouwd. Het waren tegelijkertijd ook wel tropenjaren en het is tijd voor nieuwe avonturen. Ik ben benieuwd wat er op mijn pad gaat komen.” Er vindt een overgangsperiode plaats gedurende de maanden augustus en september om ervoor te zorgen dat de verandering in leiderschap soepel verloopt. Frans en Marco zullen nauw samenwerken om een vlotte overdracht te waarborgen.

25 Comments

  • Oh kijk eens aan, mijn reactie onder Marcel is opeens verdwenen! Dat is dus wat je te wachten staat als je kritiek op meneer de Mol, Meneer Klein en de familie Romer durft te hebben.

   Beste redactie van Spreekbuis, als jullie soms denken dat dit soort Noord-Korea en/of Rusland praktijken werkt, mijn standpunten leeft onder heel veel PVV en BBB stemmers. Maar dat mag kennelijk niet vermeld worden. En over een Volkertje van der G. voor Thijs Romer, dat wenste hij Geert Wilders in 2014 zelf ook toe. Boontje komt om zijn loontje.

   Ik heb gemerkt dat als je op platform het in je hoofd haalt wat positiefs over Geert Wilders of de PVV durf te zeggen, censuur boven je hoofd hangt. En Marcel heeft gelijk, we kunnen vanaf heden SBS6 beter VARA6 gaan noemen.

    • @redactie; dan mag u mij eens vertellen wat ontoelaatbaar was? Ik denk dat ik het wel weet. Jullie vinden het geen enkel probleem dat Thijs Romer in 2014 in een tweet Geert Wilders hetzelfde lot als Pim Fortuyn toewenste toewenste maar als een ander Thijs Romer hetzelfde toewenst is het leiden in last. Dat noemt men heel ouderwets met 2 mate meten. Of zo u wilt een selectieve verontwaardiging. Bovendien leest u deze tweet van Geert Wilders over Tijs Romer zelf maar eens:

     https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1683721617686274048

     Als Thijs Romer het niet met de standpunten van Geert Wilders eens is, dan kan hij met hem daarover in debat gaan. In plaats van het hetzelfde lot als Pim Fortuyn toewensen. Dat zal een nuttiger tijdsverdrijf zijn dan als 37 jarige seksueel getinte appjes naar veertien/vijftienjarige meisjes te sturen.

     Ik heb al gemerkt dat Spreekbuis het geen enkel probleem vind dat iemand Geert Wilders het hiernamaals toegewenst. Maar wee je gebeente als je dat bij een ander doet, zeker bij een politiek links georiënteerd persoon.

     Ik beloof u, en dat is geen dreigement maar een belofte dat ik hier Geert Wilders persoonlijk van op de hoogte van ga stellen en het zeker met andere rechts georiënteerde 2e Kamerleden ga bespreken.

 1. Gaat hij daar the Voice doen? Of af en toe tegen Johan Derksen “foei” zeggen.
  Of..
  Zorgen dat topsporter Matthijs daar in een gespreid bedje komt.

  Tip voor eventuele kandidaten: “Vraag aan John de Mol wat het telefoonnummer van de Vertrouwenspersoon is.”

 2. Lekker dan, zo n links deugfiguur binnen halen. Of zou dat opeens meevallen als hij maandelijks z’n loonstrook bekijkt?

 3. Dom van Talpa om uitgerekend hem nu binnen te halen. Frans dacht waarschijnlijk kan mij het schelen, nog even cashen een paar jaartjes.

  Als de Mol echt de zendergroep verder wil helpen dan had hij Tina Nijkamp teruggevraagd en/of Jan Slagter proberen binnen te halen. Dat zijn vak mensen die weten wat de mensen in Nederland (en daarbuiten) willen zien. En zij beslissen niet omdat ze het zelf graag willen maken of zien.

  Wat de Mol hier zegt begrijp in alleen niet helemaal: Ik heb heel fijn met hem samengewerkt en hij laat vier krachtige tv-zenders achter.

  SBS6 staat er weliswaar beter voor dan ooit sinds de Mol in verleden zelf Tina Nijkamp de laan uit stuurde maar, je kan toch niet zeggen dat 4 krachtige zenders zijn.

  • Je weet toch ook wel dat de enige en enkele reden van het succes volledig bij VI ligt. De rest van zender is op sterven na dood en totaal niet relevant. De SBS kijker is door dhr de mol volledig genegeerd en deze zat niet te wachten op quizjes, led decors etc. Die willen gewone tv, campingzender met een echt Hart van Nederland.
   Nu is het een RTL kopie geworden.
   De reden van VI scoort is dat het de eigenlijke doelgroep van SBS heeft. Ik begrijp daarom echt niet dat de Mol zo door blijft sukkelen. Hij moet de aandelen verkopen en lekker bij RTL zijn programma’s gaan pitchen, dat was een beter huwelijk (ik hou van holland bijv).

   • @Fred: groot compliment! Dat heb ik al eerder gezegd dat John de Mol SBS6 in een mislukte versie van RTL4 wil veranderen! Gelukkig dat de fusie tussen de RTL en SBS zenders door de ACM is afgeblazen. Anders was het helemaal een nietszeggende brij geworden met alleen maar politiek correcte programma’s en dito presentatoren.

    Toch veelzeggend dat het best scorende programma op SBS6 Vandaag Inside is. Waar vooral PVV en BBB stemmende mensen naar kijken. SBS6 moet gewoon blijven voor wat het ooit 1995 is opgericht. Een rechtse campingzender waar de gemiddelde Nederlander naar kan kijken. En de Amsterdamse grachtengordel kan dat naar BNNVARA of de VPRO op de NPO gaan kijken.

 4. Ik ken Marco Louwerens niet, maar hij zal wel “in goed overleg” weggegaan zijn.

  “Het waren tegelijkertijd ook wel tropenjaren en het is tijd voor nieuwe avonturen.”

  Zo gaat dat dus. Met een paar maandsalarissen mee.

 5. De man die niks deed aan grensoverschrijdend gedrag bij BNNVARA gaat werken voor de man die niks deed aan grensoverschrijdend gedrag bij TALPA…

 6. Ik ken John de Mol al sinds zijn aspirant technicus periode bij Radio Noordzee, waar zijn vader de baas was.Dat is begin 1972… Hij is ’n mensenkenner van grote klasse dus begrijp ik niet dat hij zich door deze pasquil om de tuin heeft laten leiden en deze engnek, bedrieger en matennaaier heeft aangenomen. Ik denk dat hij met ’n jaartje, met de staart tussen zijn korte beentjes weer is vertrokken,,,,,hoop ik !!

  • Over mensen als de Mol en andere baasjes van en in grote bedrijven word altijd gezegd dat ze zo’n mensenkennis hebben. Vaak zeggen ze dat van zichzelf ook regelmatig. In werkelijkheid hebben ze dat helemaal niet en zijn ze juist weggezogen van de maatschappij en weten ze helemaal niet wat er speelt onder het gros van de mensen. Ze zitten in een eigen bubbel en kunnen niet tot nauwelijks daar buiten kijken. In bekende Nederlander land is dit vaak nog erger. In het geval van de Mol is dit duidelijk te zien aan de keuzes die hij maakt aan programma’s voor op zijn zenders die worden bedacht door dat zogenaamd creatieve team van hem. Het zijn veelal programma’s die de mensen helemaal niet willen zien of ze worden op verkeerde tijden of zenders uitgezonden. Programma’s bedenken en schema’s maken voor een goede zender programmering verwijst veel mensenkennis. En nee dat hebben ze in de top van het bedrijf Talpa niet. (net als bij NPO overigens) Zo komt de Mail doodleuk weer met een talentenjacht dit najaar genaamd Pop Secret. Dan heb je geen mensenkennis hoor.

 7. Vol ongeloof lees je als gewone nederlander toch over deze bizarre Hilversumse kliek. Een gevallen directeur, waar naar zijn handelen nog onderzoeken lopen, gaat gewoon de confrontatie uit de weg en gaat bij John de Mol aan de slag.
  Ongelofelijk dat dit bestaat. Is er dan ook niets geleerd van The Voice? Ik denk het niet, zo’n de Mol leeft in een ivoren toren en heeft daadwerkelijk geen enkel idee en contact met de samenleving. Dat dit niet kies is en dit zaakje aan alle kanten stinkt? Ach wat maakt het Klein en de Mol toch uit. Zie ook de samenwerking met Gillis bijv.

  Ik wens ze veel succes en vooral dhr KLein om de mannen van VI bij elkaar te houden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*