Frans klein schakelt advocaat in naar aanleiding van het onderzoek naar grensoverscheidend gedrag

Voormalig NPO-directeur Frans Klein en ex-DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk hebben beiden een advocaat ingeschakeld voorafgaand aan de publicatie van het rapport van de commissie-Van Rijn over sociale veiligheid bij de NPO. Advocaat Geert-Jan Knoops, die Klein vertegenwoordigt, bevestigde bezwaar te hebben gemaakt tegen bepaalde passages in het rapport, maar details over deze passages of de impact op de publicatiedatum van het rapport zijn niet vrijgegeven. Het onderzoek, geleid door de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO) onder voorzitterschap van Martin van Rijn, werd geïnitieerd na berichten over vermeend grensoverschrijdend gedrag door Van Nieuwkerk en de cultuur bij DWDD. Klein, die nu bij Talpa werkt, en Van Nieuwkerk, tegenwoordig bij RTL, hadden beiden beperkte inzage in het rapport vooraf. Het rapport, dat meerdere meldingen van misstanden binnen de publieke omroep behandelt, wordt donderdag in Hilversum gepresenteerd.

5 Comments

 1. Het gezicht van deze man straalt toch niets anders uit dan pure onbetrouwbaarheid. Jaren lang heeft hij weggekeken want het ging op zijn parade paardje Matthijs. Nu snel het echtpaar Knoops inschakelen om zijn eigen straatje schoon te vegen. Helemaal belachelijk dat deze man ondertussen gewoon bij Talpa aan de slag is gegaan. Die wil je toch niet in je bedrijf? Kan zo goed programmeren zeggen ze, een paar toevalstreffers maar meer was het niet. Het waren heel veel flops en heel veel op de automatische piloot. Dingen al jaren het zelfde want we doen het altijd al zo. Willekeurig belangrijke op populaire programma’s stoppen omdat het meneer Klein zelf niet kon bekoren. Of het was niet woke genoeg. Kortom zo bijzonder is het niet. Deze meneer kan helemaal niet zoveel.

 2. Ik kan mij wel vinden in je schrijven behalve …………………..dat mode woord “woke”. Staat leuk en interessant, maar stop er nou eens mee.

  • Klein was niet de enige verantwoordelijke. Er waren er meer.
   Dieuwke Wynia bijvoorbeeld. Wat was haar rol?

   Dus idd. Bij een rechter alle feiten op tafel. Dus Alle feiten. En dat lijkt me lastig.
   Echtpaar Knoops heeft er een uitdaging bij.

  • Ik vind het zelf ook een vervelend woordje maar, wist het even niet anders te omschrijven. Wat ik er mee wilde zeggen is onder zijn leiding en die van Shula de omroepen bijna allemaal het zelfde geluid laten horen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*