Francois Boulangé overleden

Zojuist is bekendgemaakt dat voormalig presentator Francois Boulangé op 67 jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van kanker.

Boulangé groeide op in Enkhuizen en later in Amstelveen. Na zijn studie Nederlands in Amsterdam werd hij leraar op een middelbare school.

In 1988 ging Boulangé aan de slag in de televisiewereld. Hij bedacht de spelletjes voor het tv-programma Triviant van de TROS (1988-2002). Later werd hij regisseur van de programma’s Boggle (1989-1996) en De Connaisseur (1991-1995). Boulangé was eindredacteur van het spelprogramma Lingo vanaf de start in 1989. Een vervanger vinden voor presentator Robert ten Brink bleek aanvankelijk lastig totdat eindredacteur Boulangé een screentest deed. Het bleek een meesterzet en hij werd in 1992 de presentator van het programma. Hij was bekend om zijn kenmerkende bretels en variatie in taalgebruik. Boulangé presenteerde Lingo totdat het programma in 2000 van de VARA naar de TROS ging. In de zomer van 2007 zat Boulangé in de jury van de Lingo Bingo Show, een variant van Lingo bij de TROS. Hij was daarna in 2009 nog te zien in Het Sinterklaasjournaal: De Meezing Moevie, als Bakker Boulanger.

Sinds 1988 was hij directeur van zijn eigen bedrijf Boldface Produkties, dat televisieprogramma’s maakt.. Sinds 2007 had hij samen met enkele partners een videoproductiebedrijf.

6 Comments

        • Misschien is het bericht later dan de reactie van Patrick wel gewijzigd met de daadwerkelijke reden van overlijden. Het valt me ook op dat je je redelijk vaak negatief uitlaat als er weer eens een column is verschenen. Jammer, helemaal nergens voor nodig lijkt me

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*